Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗ ΣΕ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ







ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

                                                                                      ΑΘΗΝΑ, 23/07/2017
                                                                                                Αρ. Πρωτ.: 134
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Με αφορμή τη χθεσινή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του απερχόμενου προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κου Στάθη Καρπενησιώτη η Ομοσπονδία έχει να κάνει μερικές επισημάνσεις:
Το νέο ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει 1 μήνα θητεία. Ας μη βιαζόμαστε και ας του δώσουμε μια μικρή πίστωση χρόνου για το τι μπορεί να πετύχει. Ήδη ανέδειξε στην πρόσφατη συνάντησή του με το Δ/ντη ΕΑΕ κο Κασσιανό το μείζον θέμα της συνάφειας των μεταπτυχιακών των αναπληρωτών συναδέρφων μας και δρομολογούνται εξελίξεις για μια δίκαιη και διαφανή θέλουμε να ελπίζουμε επίλυση του ζητήματος. Να τονίσουμε εδώ ότι το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ θεωρεί ότι οι συνάδερφοι μας που βρίσκονταν στην αρμόδια επιτροπή του ΙΕΠ «έβαλαν πλάτη» και μόχθησαν για την αξιολόγηση των συναφειών των μεταπτυχιακών, αλλά ήταν πολύ βιαστικός και χωρίς στοιχειώδη προγραμματισμό ο συνολικότερος σχεδιασμός για τη συγκρότηση αυτής της επιτροπής. Ειδικότερα, μια τέτοια διαδικασία χρειάζεται κατ' αρχάς να στηρίζετε σε κριτήρια δημοσιοποιημένα, σε πλήρη διαφάνεια και δυνατότητα πρόσβασης στα πρακτικά και στους πίνακες απ όλα τα μέλη της επιτροπής.
Χρειαζόταν αυστηρή επιλογή των μελών της επιτροπής, την ικανότητά και δυνατότητά τους να χειρίζονται ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η συνάφεια, να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η αναγνώριση των μεταπτυχιακών από το ΔΟΑΤΑΠ και να υπάρχει αυστηρή κατανομή των προς εξέταση μεταπτυχιακών σε μέλη με την αντίστοιχη ειδικότητα και όχι στην βάση της ευχέρειας του χρόνου των μελών  (δηλαδή όποιος μπορούσε, αναγνώριζε ότι μεταπτυχιακά είχε μπροστά του. Δε ξεχνάμε την υπερηφάνεια μέλους της επιτροπής από κλάδο ΕΕΠ, ότι αναγνώρισε και 800 μεταπτυχιακά εκπαιδευτικών!!!!!!!!!).
Είναι πασιφανές ότι η επιτροπή δεν λειτουργούσε ως επιτροπή, αλλά ως εθελοντική ομάδα. Το όλο εγχείρημα χρειαζόταν αυξημένη γραμματειακή υποστήριξη και μια ηλεκτρονική βάση καταγραφής, τόσο των αποφάσεων, όσο και των πρακτικών με το σκεπτικό της κάθε περίπτωσης. Έτσι θα είχαν αποφευχθεί πολλές αστοχίες, διαφορετικές και αντιφατικές αποφάσεις και κατ' επέκταση αδικίες πολλών συναδέλφων.
Δεν είναι πολύ μακριά ο χρόνος για να θυμηθούμε το ανεβοκατέβασμα των πινάκων και την αγωνία των συναδέλφων. Δεν είναι ανούσιες οι επισημάνσεις του ΑΣΕΠ και της ΔΕΑ για διαφοροποιήσεις στις συνάφειες ίδιων μεταπτυχιακών, για αδικίες συναδέλφων. Οι ενστάσεις πολλών μελών και φορέων του ΕΕΠ και ΕΒΠ, ήταν απόλυτα αιτιολογημένες για την μη εκχώρηση της συνάφειας στο ΙΕΠ.
Το τότε Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αισθανόταν την υποχρέωση της στήριξης των προτεινόμενων από αυτή μελών που συμμετείχαν στην επιτροπή, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προέκυπταν από τη λειτουργία της επιτροπής. Είναι μόλις το Μάιο του 2017 (ανακοίνωση στο ιστολόγιο της Ομοσπονδίας στις 23/05/2017 με αριθμ. πρωτ: 109, για τη συνάντηση του απερχόμενου ΔΣ με το ΑΣΕΠ όπου «αναφέρεται η διαπίστωση λαθών στην διαδικασία μοριοδότησης  των μεταπτυχιακών τίτλων είτε από το ΙΕΠ ή από τις ΠΔΕ. Αυτό όπως προτάθηκε από τους υπευθύνους του ΑΣΕΠ μπορεί να διορθωθεί με αντιπαραβολή των αρχείων και στο ΙΕΠ αλλά και στις ΠΔΕ»)   και    μήνες μετά την ανάδειξη των προβλημάτων που με ανακοίνωσή της, τα αναγνώριζε. Σήμερα βέβαια, την ανακοίνωση εκείνη την ξεχνά και θεωρεί ότι το νέο Δ.Σ με την επιστολή στον υπουργό για διερεύνηση του όλου θέματος και με στόχο την προστασία των φορέων, των προσώπων που μετείχαν στην επιτροπή αλλά και των συναδέλφων μας, κρίθηκε ότι ήταν αυτή που τορπίλιζε την διαδικασία ανάρτησης των πινάκων.
Οι συνάδερφοι έχουν μνήμη. Και όπως λέει και ο σοφός λαός «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι». Ο κος Καρπενησιώτης διετέλεσε 4 χρόνια πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία και αγωνία κατά τα  προγενέστερα έτη με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά για την έγκαιρη έκδοση των οριστικών πινάκων των αναπληρωτών ΕΕΠ & ΕΒΠ. Να θυμίσουμε ότι και πέρυσι οι πιστώσεις ήταν έτοιμες από το Σεπτέμβρη, αλλά οι συνάδερφοι αναπληρωτές ΕΕΠ & ΕΒΠ τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους το Νοέμβριο. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε τέλη Οκτωβρίου στο ΥΠΠΕΘ σημειώθηκε το παράδοξο οι αναπληρωτές να διοργανώνουν τη διαμαρτυρία και η ΠΟΣΣΕΠΕΑ αναγκαστικά να ακολουθεί και να στηρίζει τη διαμαρτυρία τους, υπό την πίεση των γεγονότων. Το ότι πέρυσι οι συνάδελφοι προσλήφθηκαν τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο, δεν τους αγγίζει. Πόση υποκρισία αλήθεια!!!! Δεν περιμέναμε βέβαια ιδιαίτερη ευαισθησία. Αρκεί η παρεούλα να είναι καλά και να μην κρίνεται. Η στόχευση και η προσπάθεια του νέου ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ είναι οι αναπληρωτές συνάδερφοι ΕΕΠ & ΕΒΠ να βρίσκονται στη θέση τους με την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Στις πρόσφατες εκλογές για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων των Περιφερειακών Συλλόγων έδειξε τη διαφωνία και την πλήρη αντίθεσή της για τις πρακτικές του απερχόμενου ΔΣ με τον πιο εμφατικό τρόπο καταψηφίζοντας ακόμη και τα διοικητικά πεπραγμένα του έτους. Συστήνουμε λοιπόν στον κο Καρπενησιώτη ψυχραιμία και ζητάμε τη συνεργασία και τη συστράτευση όλων γιατί δεν περισσεύει κανένας. Και ασφαλώς το κυρίαρχο αίτημα και η κυρίαρχη διεκδίκηση του νέου ΔΣ της ΠΟΣΣΕΠΕΑ είναι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί ΕΕΠ & ΕΒΠ στην ειδική αγωγή.

Κλείνοντας, δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι αυτή θα είναι η τελευταία ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για παρόμοια ζητήματα όσο και αν προκληθούμε από την απερχόμενη ηγεσία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα που απαιτούν άμεση επίλυση και αυτό είναι το καθήκον μας ως Ομοσπονδία. Να ακούμε τη βάση, να θέτουμε στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία τα αιτήματά μας και να τα διεκδικούμε. Και ο στόχος της Ομοσπονδίας και των μελών της είναι να  βρουν το δάσος.