Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ του αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Δημήτρη Αρβανίτη-ΠΕ29 Εργοθεραπευτή


Παρακάτω σας δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του αιρετού του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής κου Δημήτρη Αρβανίτη την οποία και λάβαμε στο e-mail της Ομοσπονδίας. Για λόγους δεοντολογίας και μόνο την αναρτούμε στο ιστολόγιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και αποτέλεσε την αφορμή για την προ-ολίγου επίσημη τοποθέτησή μας. Τα συμπεράσματα δικά σας!! Παρόμοιου ύφους και ήθους ανακοινώσεις όπως ό,τι γράφεται στο Υ.Γ. της συγκεκριμένης ανακοίνωσης από όποιον και αν προέρχονται στο εξής δε θα αναρτώνται στο ιστολόγιο της Ομοσπονδίας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
του αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Δημήτρη Αρβανίτη-ΠΕ29 Εργοθεραπευτή

Αθήνα 25/7/2017

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να αναρτηθούν σύντομα (μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας) οι οριστικοί πίνακες υποψήφιων αναπληρωτών ΕΒΠ της Αττικής. Αναμένονται λίγες ακόμη ενστάσεις να αποσταλλούν από τον ΑΣΕΠ στην ΠΔΕ. Οι ενστάσεις γενικά για το ΕΒΠ ήταν φέτος περιορισμένες σε αριθμό (λιγότερες από 40 για 500 περίπου αιτήσεις).
Όσον αφορά στους οριστικούς πίνακες του ΕΕΠ για την Αττική, αυτοί βρίσκονται στη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων, που και σ αυτή την περίπτωση δεν είναι μεγάλος ο αριθμός τους (περίπου 150 σε περίπου 2000 αιτήσεις).
Υπολογίζεται ότι δεν πρόκειται να αναρτηθούν πριν τον 15 Αύγουστο, μάλλον λόγω των καλοκαιρινών αδειών και του φόρτου εργασίας στον ΑΣΕΠ. Πάντως θα αναρτηθούν όλοι οι πίνακες ΕΕΠ ταυτόχρονα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, εφ όσον τηρηθεί και δεν τεθούν εμπόδια στην εφαρμογή του, αναμένεται να εξασφαλίσει την κάλυψη των αναγκών στελέχωσης των δομών ΕΑΕ στην Αττική έγκαιρα, με την έναρξη λειτουργίας στις αρχές Σεπτέμβρη.
Βασική προυπόθεση βέβαια αποτελεί η προετοιμασία από πλευράς του υπουργείου της διαδικασίας διάθεσης (σε μία φάση και στον αναγκαίο αριθμό) και κατανομής των πιστώσεων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ.
Κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό στα πλαίσια της διαφάνειας και για την αποφυγή καταστρατήγησης του πίνακα κάθε ειδικότητας, να γίνει για πρώτη φορά επίσημα ανακοίνωση όλων των λειτουργικών κενών ανά ειδικότητα, μετά μάλιστα από διαδικασία πιστοποίησης από τα ΠΥΣΕΕΠ. Μόνο έτσι οι τοποθετήσεις θα γίνουν με τον δικαιότερο δυνατό τρόπο.
Αναμένουμε λοιπόν να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός και να έχουμε για πρώτη φορά το μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων στη θέση τους από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των δομών ΕΑΕ. Μέχρι τότε θα είμαστε σε εγρήγορση και μαζί με τους συνδικαλιστικούς μας εκπροσώπους σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Σχετικά τώρα με τις συνάφειες και τον κουρνιαχτό που έντεχνα σήκωσαν κάποιοι και αμέσως μετά κούρνιασαν στη φωλιά τους,περιμένουμε ακόμη όσους ζητούσαν επανεξέταση όλων των μεταπτυχιακών τίτλων που εξετάσθηκαν το 2016, να υποδείξουν την νόμιμη διαδικασία για να γίνει αυτό. Χωρίς βέβαια να θιγούν τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας, ούτε να υπάρξει η περυσινή καθυστέρηση που οφείλεται κυρίως στις δικές τους επίσης παρεμβάσεις παραπληροφόρησης.

Υ.Γ. Tα “ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ” της ΠΟΣΕΕΠΕΑ φαίνεται ότι πλέον θα γράφονται και υπογράφονται από μη μέλη του ΔΣ...  
Θα ήθελα λοιπόν να ενημερώσω ότι προσωπικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αυτούς που εσχάτως έχουν κάνει κατάληψη στο επίσημο μπλόγκ του συνδικαλιστικού μας φορέα και φέρνουν και αναιδείς καλεσμένους τους μαζί...
Ας ασχοληθεί επιτέλους το ανανεωμένο και δημοκρατικό νέο ΔΣ με την διασφάλιση της σοβαρότητας και αξιοπιστίας του, εκτός αν επιθυμεί να καταστεί (το ίδιο και το μπλόγκ του) παράρτημα του γνωστού προσωπικού blog στελέχους της ειδικής αγωγής και των κολλητών του.
Οι δικές μου παρεμβάσεις, ακόμη και αυτή η πρόσφατη σχετικά με την απάντηση της ΕΕ του ΙΕΠ, πάντοτε αφορούν την ενημέρωση των συναδέλφων και έχουν στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους (αποτελεσματικά όπως φάνηκε και σ αυτή την περίπτωση).
Γνωρίζω δε να αναλαμβάνω με την υπογραφή μου όλες τις ευθύνες που απορρέουν από τον ρόλο μου, που ευτυχώς δεν είναι ούτε πολλαπλός ούτε επιδιώκω να πατώ σε πολλές βάρκες ταυτόχρονα...

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ!!!