Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2017-18 - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ι.Ε.Π. ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ - ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠ.Π.Ε.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ






Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, το Ι.Ε.Π. απάντησε με επιστολή προς τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής στο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. 115357/Δ3/7-7-2017 με θέμα: "Κρίση συναφειών τίτλων σπουδών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) σχολικών ετών 2016-17 και 2017-18"(ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/07/blog-post_89.html).
Η απάντηση του Ι.Ε.Π., μαζί με τα λοιπά στοιχεία που ζητούνται στα πλαίσια Ερώτησης με Α.Κ.Ε. της Ν.Δ με θέμα "Ζητήματα που σχετίζονται με την απόδοση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ΕΕΠ για τα σχολικά έτη 2016_2017 και 2017_2018" (ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/07/blog-post_97.html) θα αποσταλούν, από το Υπουργείο Παιδείας, πολύ σύντομα στη Βουλή.
Επί της ουσίας και όπως διέρρευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το μέλος της Επιτροπής του Ι.Ε.Π. μέλος Ε.Ε.Π. κος Αρβανίτης Δ. η απάντηση του Ι.Ε.Π.* έχει ως ακολούθως:
"Είναι κατανοητές οι διαπιστώσεις της Δ/νσης ΕΑΕ και υποψηφίων για διαφορετικές κρίσεις σε ίδιους τίτλους, αλλά οι αναφορές σε συγκεκριμένους τίτλους είναι ενδεικτικές και δεν αφορούν συγκεκριμένες αιτήσεις υποψηφίων.Η επιτροπή εξετάζει μόνο αιτήσεις υποψηφίων και όχι προγράμματα σπουδών γενικά, αναφέρει μάλιστα (η επιτροπή ) σαν παράδειγμα συγκεκριμένα το TOR VERGATA λέγοντας ότι υπάρχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δύο διαφορετικές κατευθύνσεις με διαφορετικό περιεχόμενο (Σ.Σ.:εμείς έχουμε διαπιστώσει και διαφορετικά μαθήματα στην ίδια κατεύθυνση...). Αυτά βέβαια μπορούν να αποφέρουν και διαφορετική συνάφεια, καταλήγει η επιτροπή. Επίσης αναφέρει ότι στα πλαίσια της αξιοποίησης της δυνατότητας για επανεξέταση υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους αιτήσεις και πολλές από αυτές έλαβαν θετική και διαφορετική κρίση ενώ άλλες την ίδια ακριβώς. Σχετικά με το πρόβλημα της επανεξέτασης των μτχ τίτλων όσων δεν υπέβαλλαν αίτηση επανεξέτασης η επιτροπή απέστειλε γραπτή ηλεκτρονική ενημέρωση προς την Δ/νση ΕΑΕ ότι προτίθεται εφ όσον της ζητηθεί να βοηθήσει στην εξέταση ενστάσεων ή/και αιτήσεων θεραπείας άμεσα ώστε να υπάρξει η δυνατότητα για αντικειμενική και ισότιμη κρίση. Δεν είναι στις αρμοδιότητες της (λέει στο έγγραφο η επιτροπή) η επανεξέταση χωρίς αίτηση όλων των μτχ του 2016, θεωρεί μάλιστα ότι αυτό θα συνιστούσε υπέρβαση εξουσίας και μη σύννομη ενέργεια. Η επιτροπή καταλήγει ότι : όταν ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία δεν διακυβεύεται το κύρος των πινάκων και τότε η κατάταξη των υποψηφίων γίνεται με όρους ισοτιμίας και αξιοκρατίας."
Μ άλλα λόγια το Ι.Ε.Π. αποφάσισε να μην επανεξετάσει μεταπτυχιακούς τίτλους όσων δεν υπέβαλλαν αίτηση, παρότι στο έγγραφό του το Υπουργείο το ζητούσε "προκειμένου να αποκατασταθούν οι ανισότητες αν και όπου αυτές υπάρχουν, ώστε η οριστική κατάταξη των υποψηφίων να πραγματοποιηθεί με όρους ισοτιμίας, αξιοκρατίας και δικαιοσύνης".
Όσον αφορά στο θέμα των έγκαιρων προσλήψεων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-18, το Υπουργείο είναι καθησυχαστικό, τονίζοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς η διαδικασία προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί.
Για το θέμα δε των συναφειών των μεταπτυχιακών τίτλων, το Υπουργείο αναζητά λύση για την επόμενη σχολική χρονιά συνεκτιμώντας τα λάθη, τις αστοχίες, τις αβελτηρίες, γενικά την  όποια εμπειρία του παρελθόντος.
*Δημοσιεύουμε ακολούθως ενδιαφέρον σχόλιο του Γενικού Γραμματέα της ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. Δημήτρη Αφουξενίδη σχετικά με τη διαρρεύσασα απάντηση της Επιτροπής του Ι.Ε.Π. :
"Μετά από διερεύνηση προέκυψαν τα εξής: Το TOR VERGATA προσφέρει 2 μεταπτυχιακά: Το ένα λέγεται ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (EDA) και το αλλο είναι το σχολικής ψυχολογίας (DEA). (ακριβής τίτλος: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ-ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ). Όλα τα μεταπτυχιακά EDA είναι ίδια μεταξύ τους ως προς τα μαθήματα (φυσικά ο καθένας έχει άλλο τίτλο διπλωματικής εργασίας και μόνον) όπως και όλα τα μεταπτυχιακά DEA είναι επίσης ίδια μεταξύ τους (είπαμε η διαφοροπ. γίνεται στον τίτλο της διπλωματικής). ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ !!!! Προφανώς κάποια σύγχιση υπάρχει, δεν εξηγείται αλλιώς!"

Βασίλης Βούγιας