Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

27-28 Μαϊου στην Καρδίτσα: 4η Πανελλήνια Συνάντηση ομάδων χορού ΑμεΑ(με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μεικτών ομάδων

4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων – 2017

 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού



Η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων Χορού στην Καρδίτσα στις 27 – 28 Μαΐου 2017.
Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό στο χώρο της Αναπηρίας που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Καρδίτσα και θα ήταν τιμή μας η παρουσία σας και η υποστήριξή σας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, χωρίς περιορισμό στο είδος του χορού και στον αριθμό των χορευτών. Πρόσκληση για συμμετοχή αποστέλλεται σε φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, καθώς και σε Ομάδες Χορού ΑμεΑ και μεικτές Ομάδες Χορού από τον ελληνικό χώρο. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί προπομπό του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Ατόμων με Αναπηρία DanceDisability, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2017.
Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης, ενός θεσμού μοναδικού στον ελληνικό χώρο, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Η συνύπαρξη στη σκηνή σε μια τέτοια εκδήλωση ατόμων με αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Ταυτόχρονα, οι χορευτές με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, θα συμβάλλουν στη δική τους αυτονομία, καθώς ο χορός διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα.
Η διοργάνωση Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και μεικτών Ομάδων Χορού είναι ένα έργο ζωής για τις Δρυάδες εν Πλω και την πρόεδρο τους κα Μαρία Καραπαναγιώτη που έχουν υλοποιήσει πολλές φορές καλλιτεχνικές συμπράξεις επί σκηνής με ΑμΕΑ. Από το 2010 έχουν επιδείξει αξιόλογες παραστάσεις και συμμετοχές σε συνεργασία με φορείς ΑμΕΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και διαθέτουν ομάδες χορού.
Στα πλαίσια αυτά έχουν αναπτύξει τη μέθοδο X.A.ΧΟΡΟΣΑΝΑΠΗΡΙΑ/ DD DANCEDISABILITY της Μαρίας Χαρ. Καραπαναγιώτη (κατοχυρωμένη μέθοδος διδασκαλίας Χορού των Δρυάδων Εν Πλώ), η οποία βασίζεται στη μέθοδο διδασκαλίας μέσω Τέχνης ″ΧορόΧρωμα″ συνδυασμένη με την Χοροθεραπεία (μέθοδος της Πρωτόγονης Έκφρασης ΕP) και τεχνικές σύγχρονου χορού, στοιχεία Ρυθμικής Dalcroze και Χορογραφικής Σύνθεσης, με ειδικές προσεγγίσεις από πλευράς παιδαγωγικής, ανατομίας, ψυχολογίας.
Η μέθοδος D.D. παρουσιάστηκε σε ημερίδες και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την ενίσχυση την προσπάθειας των Δρυάδων εν Πλώ να δώσουν το στίγμα της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες χορού στο χώρο τους με τη βοήθεια ανθρώπων εκπαιδευμένων στο χορό για άτομα με αναπηρία. Ο στόχος της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, εκτός φυσικά από τη δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και την έκφρασή τους μέσα από το χορό, ήταν η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη Πανελλήνια Συνάντηση.
Θεωρώντας αυτονόητη την ευαισθητοποίησή σας στις εναγώνιες προσπάθειες των Ατόμων με Aναπηρία για επιβίωση και συμπόρευση στην κοινωνία, ευελπιστούμε πως η πρότασή μας θα βρει ανταπόκριση και θα δημιουργήσουμε μια αγκαλιά για όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας με τη διαφορετικότητά τους. Η ενεργός συμμετοχή και η συμβολή σας στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης θα ήταν πολύτιμες.
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κλικ εδώ
Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο mail xorosanapiria@gmail.com.  

 ΠΗΓΗ: