Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση από τον αιρετό του ΠΥΣΕΕΠ κο Δ. Αρβανίτη για θέματα αναγνώρισης ΜΤΠ & προϋπηρεσίας αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για την απόδοση ΜΚ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε, ενημέρωση από τον αιρετό του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής κο Δ.Αρβανίτη, σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου .

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΚ

του Αρβανίτη Δημήτρη, ΠΕ 29-Εργοθεραπευτή-αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/3/2017 συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής με κύρια θέματα την αναγνώριση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων αναπληρωτών μελών ΕΕΠ και της προυπηρεσίας μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για την απόδοση ΜΚ.
Δυστυχώς οι παράλογες απαιτήσεις του Γεν. Λογιστηρίου και του Ν. 4364/2015 σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η αναποτελεσματικότητα των ΔΕ στη διεκπεραίωση και η λανθασμένη τακτική της ΠΔΕ για σε μία στην ουσία φάση εξέταση του θέματος, προκάλεσαν σημαντική καθυστέρηση στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Αποτέλεσμα είναι ακόμη και σήμερα, τέλος Μάρτη, οι συνάδελφοι να αμοίβονται με το βασικό μισθό ανεξάρτητα από την προυπηρεσία που διαθέτουν η τους μεταπτυχιακούς τίτλους.
Στη συνεδρίαση, παρουσία και του Διευθυντή της ΠΔΕ κου Λόντου, έγινε αρχικά συζήτηση για το πρόβλημα και επισημάνθηκε η δυσαρέσκεια των συναδέλφων για την κατάσταση αυτή που έρχεται να προστεθεί στην ταλαιπωρία τους από την καθυστέρηση και της διαδικασίας προσλήψεων. Ζητήθηκε να γίνει προσπάθεια να μη χαθούν προυπηρεσίες για γραφειοκρατικούς λόγους και να ξεπεραστούν εμπόδια που θέτει η εγκύκλιος με παράλογες , μη εφαρμόσιμες απαιτήσεις. Ιδιαίτερα η απαίτηση για βεβαιώσεις αποφάσεων πρόσληψης και απόλυσης από τις ίδιες τις ΔΕ για προυπηρεσίες σε ΣΜΕΑΕ είναι υπερβολική. Επίσης ανεφάρμοστη αυτή της βεβαίωσης ότι οι φορείς προυπηρεσίας ανήκουν στις προβλέψεις του Ν. 4364/2015 (ιδιαίτερα για φορείς που δεν λειτουργούν πλέον...).
Τελικά εγκρίθηκαν προυπηρεσίες 160 περίπου συναδέλφων αλλά και απορρίφθηκαν κάποιες από τις προυπηρεσίες με κυριότερες αιτίες: α) την μη αναφορά ότι ο φορέας απασχόλησης ανήκει στις προβλέψεις του Ν. 4364/2015 και β) την μη αναγραφή του ακριβούς ωραρίου, οπότε ήταν αδύνατος ο υπολογισμός της ακριβούς προυπηρεσίας. Οι καταστάσεις με τις προυπηρεσίες θα σταλούν άμεσα στις ΔΕ και οι συνάδελφοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα προς το ΠΥΣΕΕΠ, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Κατόπιν συζητήθηκαν και αναγνωρίσθηκαν ως συναφείς 60 μεταπτυχιακοί τίτλοι συναδέλφων. Αυτοί προστίθενται στους 120 που είχαν αναγνωρισθεί ήδη στην προηγούμενη συνεδρίαση. Παράλληλα όλοι οι τίτλοι έχουν ελεγχθεί από τις υπηρεσίες της ΠΔΕ για την γνησιότητα τους.
Την προσεχή Πέμπτη σε νέα συνεδρίαση πρόκειται να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαδικασία αναγνώρισης για την απόδοση ΜΚ στους αναπληρωτές και έτσι θα είναι δυνατό να ξεκινήσει και η διαδικασία μισθολογικής προσαρμογής.