Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, κου Δ.ΑΡΒΑΝΙΤΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι εκλογές με βάση την πρόσφατη απάντηση του υπουργείου θα πραγματοποιηθούν κανονικά αφού “δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι αναβολής τους”.
Προφανώς, το ότι αυτοί που αποτελούν όλα τα τελευταία χρόνια τον βασικό κορμό του σώματος των μελών του ΕΕΠ - οι αναπληρωτές συνάδελφοι δηλαδή - δεν βρίσκονται ακόμα στις εργασιακές τους θέσεις, δεν κρίνεται από τους αρμόδιους ως σοβαρός λόγος.
Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται ότι κατέληξαν και αρκετοί συνάδελφοι υποψήφιοι που δεν ακολούθησαν τελικά την πρόταση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ομαδικές παραιτήσεις και πίεση προς το υπουργείο με σκοπό την αναβολή είτε με απόφαση του υπουργείου ή ντε φακτο.
Φυσικά είναι φανερό, από το ότι η απόφαση του υπουργείου κοινοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των υποψήφιων αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την μη τελικά αναβολή, ότι αξιοποιήθηκε η “κατάθεση όπλων” κατάλληλα.
Σ αυτό θα ήθελα να σχολιάσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση κανένας αγώνας να είναι αποτελεσματικός αν η υπονόμευση του έρχεται από μέσα, από τα ίδια τα στελέχη του φορέα που τον διεξάγει.
Ο αγώνας για την ύπαρξη του κλάδου του ΕΕΠ στην εκπαίδευση είναι κατά τη γνώμη μου πάνω από όλα. Δηλαδή, θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι, η ύπαρξη των υπηρεσιακών συμβουλίων και των προνομιακών θέσεων των αιρετών, προϋποθέτει την ύπαρξη του κλάδου και αυτή αν λάβει κανείς υπ όψη του την αριθμητική μείωση των μόνιμων μελών ΕΕΠ τα τελευταία χρόνια και την ηλικία των περισσότερων, είναι πλέον θέμα λίγων ετών...
Είναι ανάγκη πλέον όλοι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την κατάργηση του θεσμού “δουλείας” των συναδέλφων αναπληρωτών, να το αποδείξουν έμπρακτα, ακόμη και την επομένη των εκλογών, με προσωπικές δύσκολες αποφάσεις και συλλογικές δράσεις και όχι με λόγια.
Η σκέψη μου αυτή απευθύνεται σε όλους εμάς τους υποψήφιους, πολλοί εκ των οποίων κατέχουν πολλαπλές θέσεις συνδικαλιστικές ή/και ευθύνης  και δεν έχουν όπως φαίνεται την άνεση να δώσουν τους αγώνες παίρνοντας και το απαραίτητο σε κάθε περίπτωση ρίσκο.
Ακόμη και σε πολλούς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέλφους αναπληρωτές, που απλά αναμένουν τους εκπροσώπους των φορέων να δράσουν ή ακολουθούν άκριτα λάθος στοχεύσεις και όχι την ενωτική συλλογική δράση που είναι απαραίτητη για την επιτυχία του στόχου, που κύρια είναι οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.


Αρβανίτης Δημήτρης
ΠΕ29-Εργοθεραπευτής
Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ Αττικής