Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΙΡΕΤΗΣ ΤΟΥ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ανακοίνωση - Τοποθέτηση
Αγαπητοί συνάδελφοι,
αισθάνομαι την ανάγκη να σας ενημερώσω ότι συντάσσομαι πλήρως με την τελευταία ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας,  άλλα την ίδια στιγμή επισημαίνω ότι ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΊ το σκοπό του Φορέα μας το κλίμα αντιπαράθεσης και σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα με αποκορύφωμα το  βιαστικό αίτημα για αναβολή των εκλογών.
Οι συνάδελφοι αναπληρωτές πρέπει να υποστηρίζονται και να προστατεύονται, αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο με ουσιαστικές και συντονισμένες ενέργειες. Γνωρίζαμε ότι η καινούργια  διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ θα επέφερε τραγικές καθυστερήσεις. Έπρεπε λοιπόν να οργανωθούμε αρκετά νωρίς, να ενισχύσουμε την πίεση προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για μόνιμους διορισμούς,  η τελευταία προκήρυξη έγινε το 2005 και οι συνάδελφοι προσελήφθησαν το 2010 και να ζητήσουμε την αλλαγή -διαμόρφωση του ΠΔ 1/2003 στις συνθήκες που ισχύουν τα τελευταία χρόνια.
Πράγματι, είναι  γεγονός ότι οι υπηρετούντες στα Ειδικά Σχολεία και στα ΚΕΔΔΥ της χώρας σε ποσοστό 2/3 είναι συνάδελφοι  αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εδώ και μια δεκαετία. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των παιδιών με αναπηρία  ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχει αυξηθεί σημαντικά, κατάσταση η οποία σε συνδυασμό και με την προσπάθεια που κάνει η πολιτεία για την εφαρμογή της Συνθήκης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία,  δημιουργεί ένα διαφορετικό πλαίσιο στην Ειδική Εκπαίδευση.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
ως επίλογο θα ήθελα να τονίσω ότι έφτασε η εποχή που δεν πρέπει να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Σημασία έχει να κάνουμε ουσιώδης  κινήσεις που θα διασφαλίζουν τις μέχρι τώρα κατακτήσεις μας,  που συνάδουν με τις εξελίξεις και που θέτουν τα θεμέλια για τη  δημιουργία ενός σοβαρού πλαισίου λειτουργίας στο χώρο μας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη σας στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια  και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω τη δράση μου με την ίδια επιμέλεια, απο οποιαδήποτε θέση, έχοντας ως γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την καθοριστική παρουσία και επιρροή των κλάδων μας στο χώρο της Εκπαίδευσης.
Με εκτίμηση 
Μπέττυ Λεωτσάκου
Αιρετή ΠΥΣΕΕΠ Αττικής ΠΕ31