Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ -ΕΒΠ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΕΠ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΙΤΛΩΝ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από συνομιλία του Προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Σύμβουλο του Υπουργού, κο Π.Κασσιανό, επιβεβαιώνεται η πρόθεση του υπουργείου για την άμεση έκδοση της εγκυκλίου των αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2016-2017. Επιπλέον επισημάνθηκε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην εγκύκλιο, οι οποίες αφορούν στη χρήση άδειας άσκησης επαγγέλματος από ειδικότητες του ΕΕΠ και στο θέμα του Ενιαίου Πίνακα.Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 11-07-2016 συνεδρίασε η επανασυσταθείσα Επιτροπή του ΙΕΠ για τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Εκπαίδευση στη Σχολική Ψυχολογία και στο αντικείμενο απασχόλησης της ειδικότητας του κλάδου, η οποία  περιλαμβάνει μέλη Ε.Ε.Π. και εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας.

Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση παρευρίσκονταν όλα τα μέλη της Επιτροπής,  μεταξύ των οποίων ο κος Τσιακούλιας Φίλιππος Ψυχολόγος, η κα Παναγιώτου Μάνθα Κοιν.Λειτουργός, ο κος Βλαχόπουλος Λάζαρος Ψυχολόγος, ο κος Παπαευαγγέλου Κωνσταντίνος Σχ.Νοσηλευτής, ο κος Στεργιούλης Ιωάννης Φυσικοθεραπευτής, ο κος Αρβανίτης Δημήτριος Εργοθεραπευτής και η κα Αποστολοπούλου Αθανασία Λογοθεραπεύτρια.  

Στη συζήτηση τέθηκε η βασική θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ όσον αφορά στον ορισμό των κριτηρίων για τη συνάφεια των τίτλων με την ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης. Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη για συνάφεια με την ειδικότητα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει γενικά και ειδικά γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνονται στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του κάθε κλάδου, το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου (γενικό και ειδικό καθηκοντολόγιο) καθώς και τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας (ειδική αγωγή, ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ). 

 

5 σχόλια:

 1. http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/07/blog-post_35.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σχετικά με το αίτημα των συναδέλφων, η θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η οποία θα υποστηριχθεί από τους εκπροσώπους της στην επιτροπή για τη συνάφεια, είναι η μη επανεξέταση των μεταπτυχιακών που έχουν εξεταστεί από τα υπηρεσιακά μας συμβούλια, όπως ακριβώς γίνεται και με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.
   Πάντως, καλό θα είναι όταν κοινοποιείται μία αγωνία ή ένα αίτημα, να γίνεται επώνυμα και μέσω του αντίστοιχου Δ.Σ. του περιφερειακού συλλόγου-μέλους της ομοσπονδίας.
   Εκ μέρους της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
   Σ.Μαχαίρα

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση

   Διαγραφή
 2. Θα ηθελα να ρωτησω γιατι τοση εναντιωση και εμμονη στο να χαρακτηριζεται το προγραμμα stage του ΟΑΕΔ ως πρακτικη ασκηση και μονο αφου τοτε ηταν για σκοπο αποκτησης εργασιακης εμπειριας- προυπηρεσια. Αυτο δικαιολογειται απο το γεγονος οτι ο ΑΣΕΠ το προσμετρα σαν προυπηρεσια στις προκυρηξεις του και ετσι ελεγε και η τοτε προκυρηξη γι αυτο και το παρακολουθησαμε. Σας επισημαινω οτι οι προυποθεσεις παρακολουθησης του συγκεκριμενου προγραμματος ηταν η αποκτηση πτυχιου και ασκησεως επαγγελματος καθως και ο χρονος ανεργιας. Εξηγηστε μου σας παρακαλω γιατι αφου ημουν πτυχιουχος, ανεργη 2 χρονια, το παρακολουθησα 1 φορα, εργαστηκα 18 μηνες στο αντικειμενο του πτυχιου μου και σε δημοσιο φορεα δεν αναγνωριζεται πουθενα. Ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επιπλεον με τη συγκεκριμενη αναφορα "ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί τυπικός ή ουσιαστικός νόμος, ο οποίος ορίζει τα σχετικά με
  τις προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης του επαγγέλματος
  και λήψης της σχετικής άδειας άσκησης επαγγέλματος,
  και μεταξύ αυτού και της σχετικής προκήρυξης δεν είναι
  δυνατόν να συμπληρωθεί χρονικά η συνολική εμπειρία
  του υποψηφίου δύναται κατ’ εξαίρεση, να αναγνωρισθεί
  η εμπειρία στο κλάδο της θέσης, ως εμπειρίας νοούμενης
  της απασχόλησης με σχέση εξαρτημένης εργασίας στο
  δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα μετά την απόκτηση του
  τίτλου σπουδών (Ν. 4368/2016, άρθρο 75 παρ. 1)." τι ακριβως εννοει ????κατ'εξερεση τι προυπηρεσια αναγνωριζει???? Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή