Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π.


Δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση καθορισμού προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της χώρας.
Εντός της εβδομάδος θα δημοσιευτεί η Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ που θα στελεχώσουν τις ΣΜΕΑΕ Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τα ΚΕΔΔΥ και τις ΕΔΕΑΥ της χώρας καθώς και τα προγράμματα Παράλληλης Στήριξης.

Το Υπουργείο Παιδείας προβαίνει έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από την πρώτη ημέρα έναρξης του σχολικού έτους όπως και τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ:  https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2016/%CE%A6%CE%95%CE%9A_2217_%CE%92_2016_%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82_%CE%95%CE%95%CE%A0_%CE%95%CE%92%CE%A0.pdf

2 σχόλια:

 1. Μπορείτε να μου απαντήσετε για το αν οι ήδη αναγνωρισμένοι μεταπτυχιακοί τίτλοι Σχολικής Ψυχολογίας από τα ΠΥΣΕΕΠ, θα αξιολογηθούν με τα ίδια κριτήρια με τους νέους. Το ρωτώ γιατί π.χ. το μεταπτυχιακό μου στη Σχολική Ψυχολογία είναι μονοετές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ο ΣΕΛΛΕ (Συλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος) θα προβεί σε οποιαδήποτε νομική ή άλλη κίνηση μπορεί να ανατρέψει τη νέα υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2217/18-07-2016) που καθορίζει τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τις διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στην Ειδική Αγωγή.

  Το κύριο αίτημα είναι να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση ανάμεσα σε όλους τους λογοθεραπευτές με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
  Η εισαγωγή των υποψηφίων ΠΕ21 και ΠΕ26 σε έναν ενιαίο πίνακα, με την απαίτηση παιδαγωγικής επάρκειας μόνο από τους αποφοίτους ΤΕΙ είναι άνιση αντιμετώπιση και κατάφορα άδικη.

  Δυστυχώς και στο παρελθόν το Υπουργείο δεν εισάκουσε το δίκαιο αίτημά μας."

  Ποια η γνώμη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε σχέση με αυτό;
  Η ομοσπονδία θεωρεί ότι είναι δίκαιο να ζητάται παιδαγωγική επάρκεια μόνο από τους αποφοίτους ΤΕΙ και να μη ζητάται από τους αποφοίτους κολλεγίων και πανεπιστημίων εξωτερικού χωρις να λαμβάνει κανείς γνώση του προγράμματος σπουδών τους;
  Ποιος θα απαντήσει σε όλους αυτούς τους συναδέλφους λογοθεραπευτές αποφοίτων ΤΕΙ που φέτος θα δουν να ξεπερνούνται στη λίστα κατάταξης από αποφοίτους κολλεγίων και πανεπιστημίων εξωτερικού οι οποίοι και με μόνο κάποιους μήνες έχοντας το πτυχίο θα τους ξεπεράσουν;
  Θα πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε, αν δεν μπορεί να αλλάξει το ΄ζητημα με την παιδαγωγική επάρκεια και να ζητάται από όλους, τότε τουλάχιστον να συνεχίσουν να υπάρχουν οι δυο λίστες ΠΕ21 και ΠΕ26 (όπως ήταν πάντα) μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή