Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ κο Β.ΒΟΥΓΙΑ

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του αιρετού του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. κου Β. Βούγια σχετικά με την αναμενόμενη εγκύκλιο των αναπληρωτών ΕΕΠ -ΕΒΠ και άλλα θέματα. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. & ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΤΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΜΤΧ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ε.Π. - ΤΟΝ ΑΣΕΠ - ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016-17

 

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας:

·         Η Απόφαση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η Εγκύκλιος πρόσληψης Αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για το 2016-17 θα υπογραφεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και αμέσως μετά η Εγκύκλιος με σύντομες διαδικασίες θα πάρει Φ.Ε.Κ., ώστε έως το τέλος Ιουλίου να μπορέσουν να γίνουν και οι αιτήσεις των υποψηφίων Αναπληρωτών στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας.
·         Αυτή τη στιγμή ο ΑΣΕΠ, ο οποίος ως γνωστόν θα αναλάβει την εκδίκαση των ενστάσεων επί των Προσωρινών Πινάκων του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π., τελειώνει με τις παρατηρήσεις του επί της Εγκυκλίου. Σύμφωνα με αυτές τις παρατηρήσεις θα ζητείται στην φετινή Εγκύκλιο η Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος από τις ειδικότητες του Ε.Ε.Π. στις οποίες προβλέπεται, θα υπάρξει Ενιαίος Πίνακας στους Λογοθεραπευτές ΠΕ21 και ΠΕ26 και θα υπάρξουν και κάποιες άλλες αλλαγές στα τυπικά προσόντα κάποιων ειδικοτήτων για τις οποίες αναμένεται η τελική κρίση του ΑΣΕΠ.
·         Για να διασφαλιστεί η ταχεία και στο ίδιο χρονικό σημείο έκδοση των Προσωρινών Πινάκων από τις 13 Π.Δ.Ε., το Υπουργείο προσανατολίζεται να θέσει χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, καθώς και να δημιουργήσει και να αποστείλει στις Π.Δ.Ε. κοινή φόρμα excel για τη σύνταξη των Πινάκων απ αυτές .
·         Όσον αφορά στην εξέταση της συνάφειας των Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. από τη νεοσυσταθείσα Επιτροπή  του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.), θα αφορά σε ΟΛΟΥΣ τους τίτλους των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. κι ας είχαν αυτοί κριθεί από τα οικεία Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Το Ι.Ε.Π. μάλιστα προσανατολίζεται στο να αποστείλει στις 13 Π.Δ.Ε. κοινό πρόγραμμα καταγραφής των τίτλων, ώστε ν αποστέλλονται ομαδοποιημένοι στην Επιτροπή για να συντομευθεί το χρονικό διάστημα των αποφάσεων του επί της συνάφειας.
·         Τέλος αναφορικά με τον αριθμό των προσλήψεων εκπαιδευτικών/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για τις δομές Ε.Α.Ε. για το 2016-17, αυτός θα είναι ίδιος με τον περσινό, χωρίς να έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα η επί μέρους κατανομή των πιστώσεων.

Αυτές είναι οι ενέργειες και τα χρονοδιαγράμματα, σχετικά με την Ε.Α.Ε., του Υπουργείου Παιδείας αυτή τη στιγμή.  

Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα.

Βασίλης Βούγιας
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

 

ΠΗΓΗ: http://seepea-stella.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου