Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ, Χ. ΦΛΟΓΕΡΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σαφώς και πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες συμμετοχής στην διαδιακασία "διαλόγου". Αν και η πείρα μας απο αντίστοιχα προσχέδια - νομοσχέδια στο παρελθόν, είναι πως ο "διάλογος" είνα προσχηματικός, οι αποφάσεις ειλημμένες και τα περιθώρια παρέμβασης περιορίζονται σε λίγες μόνο ώρες ή ημέρες πριν ή κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Δεν νομίζω πως και αυτή η Κυβέρνηση θα πρωτοτυπήσει, ώστε να διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες. Συνεπώς παραμένουμε στο τραπέζι του διαλόγου, περιμένοντας κάτι πιο συγκεκριμένο.

         Ως προς τη συμμετοχή μου σε κάποια επιτροπή επεξεργασίας θεμάτων, δεν θα εχω τη δυνατότητα  1) λόγω υψηλού φόρτου εργασίας, 2) δεν έχω τόσο βαθειά και σφαιρική γνώση των θεμάτων, 3) δεν θέλω να "περάσω" προσωπικές ή συντεχνιακές θέσεις και απόψεις, που πιθανά θα καθορίσουν την επαγγελματική πορεία συναδέλφων.

          Πάγια θέση μου είναι οι όποιες εξελίξεις και προτάσεις να αφορούν το σύνολο του προσωπικού και των ειδικοτήτων, χωρίς αποκλεισμούς, εξαιρέσεις, "παράθυρα", διατυπωμένες με απλότητα, σαφήνεια, καθαρότητα, χωρίς δυνατότητα παρερμηνειών, κατανοητές απ' όλους.
          Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη - καλή επιτυχία, για τις ενέργειες και τις προσπάθειες που κάνετε για το συλλογικό καλό, πολλές φορές σε βάρος της προσωπικής, επαγγελματικής και οικογενειακής σας ζωής. 
          Στην διαθεσή σας για επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών.