Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ε06.08/3η/27-01-12
Αρ. Πρωτ. 355
Αθήνα, 9/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 5 & 6 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) το 1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), το Σύλλογο Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ), την Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ), μαζί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και Συλλόγων Γονέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης και με την «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Α.Ε.».
Το παρόν έδωσαν πάνω από 5.000 (και τις 2 ημέρες) μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των ΚΕΔΔΥ, Σχολικοί Σύμβουλοι, Ομοσπονδίες, συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι, πολιτικοί και πλήθος πολιτών. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν παρουσιάζοντας το έργο τους περισσότεροι από 25 γονεϊκοί φορείς και περίπου 25 δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων.
Θεωρούμε ότι ο στόχος του Φεστιβάλ, που ήταν η προβολή και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στην Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα και την ενημέρωση του κοινού και της πολιτείας για θέματα αναπηρίας, όπως η προσβασιμότητα, καθώς και εργασιακά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, καθώς επίσης και οι δυνατότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στα άτομα με αναπηρία, τόσο μέσα από τη Δημόσια Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, όσο και από τη δια βίου εκπαίδευση που παρέχουν οι κατά κύριο λόγο πιστοποιημένοι γονεϊκοί φορείς αυτής ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, επετεύχθη σε σημαντικό ποσοστό.
Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ δεσμεύεται ότι μέσα από το Συντονιστικό Όργανο που διοργάνωσε το Φεστιβάλ- για πρώτη φορά στην Ελλάδα- και στο οποίο μετέχει, θα φροντίσει αυτό το Φεστιβάλ να βελτιωθεί και να αποτελέσει θεσμό για την Ειδική Εκπαίδευση.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Αθηναίων και την ΕΣΑμεΑ που έθεσαν το Φεστιβάλ υπό την αιγίδα τους, τα μέλη του Συντονιστικού για την άοκνη προσπάθεια που από κοινού καταβάλαμε τόσους μήνες για τη διοργάνωση και την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε, τους εθελοντές, όλους τους φορείς που συμμετείχαν, καθώς και την «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» Α.Ε. για την παραχώρηση των χώρων διεξαγωγής του Φεστιβάλ και όλη την υποστήριξη που μας παρείχαν πριν και καθ΄όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Τέλος, εκ μέρους της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους καλλιτέχνες –με και χωρίς αναπηρία- που πλαισίωσαν τη συναυλία και τα θεατρικά έργα που ανέβηκαν, σε όλους τους γονείς, στους συλλόγους γονέων, στα παιδιά, στα άτομα με αναπηρία, στους εργαζόμενους, στους εκπαιδευτικούς, σε κάθε πολίτη, που με τη δυναμική τους παρουσία, πραγματικά έκαναν τη διαφορά!


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Λυμβαίο στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα κ. Ι. Σπηλιόπουλο στο 6936-192399.