Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Δημήτρης Αναστασίου στο 1ο Φεστιβάλ Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ο επιστημονικός φορέας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών για τη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε), έχει την τιμή να δημοσιεύσει την εισήγηση του καθηγητή στο Southern Illinois University, ΗΠΑ, κ. Δ. Αναστασίου, η οποία παρουσιάστηκε στην Ημερίδα του 1ου Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης, στις 5 Ιουνίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων. 
Το θέμα της εισήγησης ήταν: "Ειδική Εκπαίδευση και Ένταξη: Πολιτικές Συγκλίσεις και Αποκλίσεις με Φόντο τις Διεθνείς Εξελίξεις"Θεωρούμε ότι η δημοσίευση αυτή αποτελεί σημαντική επιστημονική συνεισφορά στο διάλογο που έχει ανοίξει για την αναβάθμιση και τον ανασχεδιασμό της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Το επιστημονικό κύρος, η διεθνής  εμπειρία και η εμβρίθεια του κ. Αναστασίου πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στη συζήτηση αναφορικά με την προοπτική της συνεκπαίδευσης, τις προκλήσεις και τους κινδύνους που εμπεριέχονται.

Παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα:

"Ο Δημήτρης Αναστασίου είναι Επίκουρος Καθηγητής Ειδικής Αγωγής στο Southern Illinois University, USA. Κατέχει βασικά πτυχία στην ψυχολογία, την κοινωνιολογία και τα παιδαγωγικά. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολική ψυχολογία και την ειδική αγωγή και διδακτορικό (Ph.D.) στη σχολική ψυχολογία από τη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει συνεκδότης του Journal of International Special Needs Education, που σήμερα το υπηρετεί ως αναπληρωτής εκδότης. Έχει δημοσιεύσει μία μονογραφία για τη δυσλεξία και πάνω από 40 εργασίες σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους βιβλίων. Ανάμεσά τους άρθρα που αφορούν στη διεθνή πολιτική για την αναπηρία, τα αναπηρικά δικαιώματα και την εκπαιδευτική πολιτική, τα οποία, από την ημέρα της δημοσίευσής τους, συγκαταλέγονται αδιαλείπτως στην πρώτη ή τις πρώτες θέσεις των 50 πιο πολυδιαβασμένων άρθρων στις μηνιαίες λίστες των επιστημονικών περιοδικών Journal of Medicine and Philosophy, Exceptional Children, Remedial and Special Education και Journal of Disability Policy Studies".


Μπορείτε να διαβάσετε την εισήγηση του κ. Αναστασίου πατώντας  ΕΔΩ