Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Δεν υπάρχει «συγγνώμη Λαζόπουλου»

«Ο Λάκης Λαζόπουλος επιμένει, κι αυτό είναι το μεγάλο του λάθος, να αιτιολογεί τις πολιτικές Σόιμπλε με βάση την αναπηρία του. Αυτό είναι αδιανόητο.»

     Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Δεν υπάρχει «συγγνώμη Λαζόπουλου», δεν μας κάλυψε, ξεκαθάρισε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, καυτηριάζοντας τη στάση του ηθοποιού

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρδακαστάνης, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την επιστολή του κ. Λαζόπουλου προς αυτόν (βλέπε παρακάτω), ο ηθοποιός θέτει δυο απαράδεκτα ζητήματα. Στο πρώτο αναφέρεται στους αναπήρους σαν να τους έχει κάνει χάρη («η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς»), κάτι για το οποίο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας επισήμανε ότι «δεν μας έκανε χάρη, η κοινωνία έχει πλουραλισμό». 

Το δεύτερο, και το μεγάλο του λάθος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία είναι ότι ο «Λάκης Λαζόπουλος επιμένει να αιτιολογεί τις πολιτικές του Σόιμπλε με βάση την αναπηρία του.»

«Αυτό είναι αδιανόητο, 
σάς μιλάω ως ένας άνθρωπος που έχει δώσει αγώνες με τους συναγωνιστές μου για το θέματα αυτά... Ως ανάπηρος πρέπει να υπερασπιστώ τα δικαιώματα Σόιμπλε παρότι διαφωνώ με τις πολιτικές του». 

«Στο δημόσιο λόγο κρίνουμε τους ανθρώπους από τις ιδέες τους, και το τι κάνουν, όχι αν είναι κοντοί ή ψηλοί...» υπογράμμισε ο κ. Βαρδακαστάνης, διευκρινίζοντας πάντως ότι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα και δεν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη όπως άλλοι φορείς και οργανώσεις.Αναλυτικά η επιστολή Λαζόπουλου:
«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη,

"Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση. Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό. Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη. Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά. Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας.

"Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν. Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή. Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση. Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/lifestyle/article/307451/proedros-sunomospondias-atomon-me-anapiria-den-uparhei-suggnomi-lazopoulou/#ixzz40YexUC2X

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου