Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21-1-2016 συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Σ. Καρπενησιώτη και της Γ.Γ. Ε. Τραγάκη με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας από την «Επιτροπή για την αναμόρφωση του πλαισίου των μεταθέσεων και διορισμών στην εκπαίδευση» που έχει συγκροτηθεί στο ΥΠΠΕΘ. 
Όπως έχουμε ήδη καταγγείλει στην ανάρτησή μας της 19ης Ιανουαρίου, "έχουμε πειστεί ότι οι αρμόδιοι παράγοντες του ΥΠΠΕΘ που είναι υπεύθυνοι για την επιτροπή, έχουν επιλεκτική λογική και αντιμετωπίζουν έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο με μεροληψία και προκατάληψη, συμπεριφορές που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με το δημοκρατικό και αντιαυταρχικό πνεύμα ούτε την ευαισθησία για την Ειδική Εκπαίδευση, που εξαγγέλλεται σε όλους τους τόνους από το Υπουργείο Παιδείας και τον ίδιο τον Υπουργό".
Στο σημερινό διάβημά μας, λάβαμε αόριστες απαντήσεις που δεν αποκατέστησαν την εις βάρος μας άνιση συμπεριφορά.
Παράλληλα. καταθέσαμε αίτημα άμεσης συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη για να τον ενημερώσουμε για το ζήτημα αυτό και του εκθέσουμε τις θέσεις μας.
Δεσμευόμαστε από τη μεριά μας ότι θα κατευθύνουμε πάντα τις  ενέργειές μας προς όφελος της Ειδικής Εκπαίδευσης και του κλάδου του ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Θα επανέλθουμε με ό,τι νεότερο.