Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Στα πλαίσια των δράσεων που έχουν αναληφθεί το τελευταίο διάστημα για την αξιοπρεπή λειτουργία της Ειδικής Αγωγής, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έδωσε δυναμικό παρόν στις σημερινές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Σ. Καρπενησιώτης και ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων, Κ. Παπαευαγγέλου παρευρέθηκαν σήμερα Δευτέρα 5 Οκτώβρη στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου κατά την επίσκεψη σε αυτό του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη. Στη διάρκεια της παραμονής του υπουργού στο σχολείο, είχαμε την ευκαιρία να του εκθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με τη λειτουργία των δομών της Ειδικής Εκπαίδευσης και τις προσλήψεις των αναπληρωτών. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας υπήρξε η ενημέρωση ότι εντός των επομένων ημερών θα εξασφαλισθούν και νέες πιστώσεις για την ΕΑΕ.
Επίσης, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν στην κατάληψη του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, την οποία πραγματοποίησαν οι γονείς των μαθητών διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία λειτουργίας του σχολείου εξαιτίας της υποστελέχωσης. Έτσι, η γ. γραμματέας Ε. Τραγάκη, η ταμίας Χ. Αλμπάνη και ο Κ. Παπαευαγγέλου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου και  να ζήσουν από κοντά την τραγική κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο στο ΕΕΕΕΚ αλλά και στα υπόλοιπα παρακείμενα ειδικά σχολεία. Παράλληλα, ενημερώσαμε για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 7-10-2015, στις 6:00 μμ., την οποία διοργανώνει το Συντονιστικό Φορέων Όλης της Ειδικής Αγωγής, με αίτημα την άμεση στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που μαστίζουν την Ειδική Εκπαίδευση.
Επισημαίνουμε με την ευκαιρία ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να επιδιώκει συνεργασία με όλους τους φορείς, μέχρι να λειτουργήσουν με επάρκεια και αξιοπρέπεια όλα τα ειδικά σχολεία και ΚΕΔΔΥ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου