Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το ήξεις – αφήξεις στο Υπουργείο Παιδείας καλά κρατεί, με την έννοια ότι, η απόφαση του σήμερα, δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύει και αύριο.
Παίρνονται αποφάσεις χωρίς περίσσεια σκέψη, επειδή έτσι νομίζει ότι ¨συμφέρει¨ στην πολιτική ηγεσία, ή στον υπερβολικό ζήλο να βάλει τάξη σ΄ αυτά που η ίδια έχει θεσμοθετήσει , καταστρατηγώντας ταυτόχρονα τους νόμους και τα Π.Δ.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις μεταθέσεις, ενώ ο νόμος 3699/2008 προβλέπει ως χρόνο μεταθέσεων τον Νοέμβριο μήνα, σε μας ουδέποτε αυτό εφαρμόστηκε, με αποκορύφωμα φέτος να έχει βγει η εγκύκλιος των μεταθέσεων τον Ιούνιο μήνα.
Αν αναλογιστεί κανείς την αναγκαιότητα μιας τέτοιας καθυστέρησης, δεν θα την βρει πουθενά, για τον λόγο ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στα δεδομένα των μεταθέσεων, εκτός από το γεγονός ότι,  η καθυστέρηση αυτή έδωσε τη δυνατότητα να προσμετρηθούν στα οργανικά κενά και αυτά που προέκυψαν από τις παραιτήσεις συναδέλφων λόγω  συνταξιοδότησης.
          Η καθυστέρηση των μεταθέσεων είχε σαν συνέπεια, να καθυστερήσει και η έκδοση της εγκυκλίου των αποσπάσεων, δημιουργώντας αναστάτωση και ανησυχία στους συναδέλφους, για το αν θα γίνουν φέτος αποσπάσεις ή όχι.
          Από την πλευρά μου δηλώνω ότι δεν διαφαίνεται καμία αρνητική πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας για τις αποσπάσεις και αυτές θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο και διαδικασία με πέρυσι. Όσον αφορά την εγκύκλιο, αυτή θα πρέπει να βγει με το πέρας των μεταθέσεων, ώστε να είναι γνωστά το οργανικά και λειτουργικά κενά των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΔΔΥ. Από την επόμενη χρονιά και εφόσον ψηφιστεί ο πολυσυζητημένος νέος νόμος της Ειδικής Εκπαίδευσης, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις μας θα εναρμονιστούν με τον τρόπο και την διαδικασία της γενικής εκπαίδευσης, που προβλέπει μοριοδότηση.
          Κάνοντας από την πλευρά μου μία χρονική εκτίμηση των διαδικασιών, οι μεταθέσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν γύρω στις 10 Ιουλίου και οι αποσπάσεις δεν νομίζω ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τα μέσα Αυγούστου.
          Η εγκύκλιος των αναπληρωτών δεν φαίνεται να απασχολεί ακόμη την διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, μιας και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαδικασίες των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Όμως συνάδελφοι δεν πρέπει να ανησυχούμε ή να γκρινιάζουμε, διότι μετά την εξαιρετική επιμόρφωση που είχαμε από το  ΙΕΠ, ότι και να γίνει με τις μεταθέσεις , αποσπάσεις ή προσλήψεις αναπληρωτών, με την λειτουργία  ή μη  των ΕΔΕΑΥ, εμείς θα είμαστε έτοιμοι στις επάλξεις της ειδικής αγωγής να προσφέρουμε τις βελτιωμένες γνώσεις μας.

                                        Με εκτίμηση
                            Δημήτρης Παπαευθυμίου
                                 Αιρετός ΚΥΣΕΕΠ