Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 9/7/2013

               Με διαδικασίες οριζόντιας κατάργησης η Κυβέρνηση της τρόικας  και ο υπουργός παιδείας διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο και καταδικάζουν στην ανεργία εκπαιδευτικούς που χρόνια τώρα υπηρετούν με αυταπάρνηση την υποβαθμισμένη σε οικονομικούς πόρους και εξοπλισμό Τεχνολογική Εκπάιδευση, την ώρα που διατείνονταν ότι θα θέσουν τις βάσεις για την αναβάθμιση της.
               Η κυβέρνηση, αφού δοκίμασε την ίδια τακτική στην περίπτωση της κατάργησης της Δημόσιας Τηλεόρασης, καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες καθηγητές στέλνοντάς τους στην ανεργία. Με ένα non paper καταργούνται τρεις ολόκληροι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ και 46 ειδικότητες μεταξύ των οποίων ειδικότητες του Τομέα Υγείας (Κοινωνικής Εργασίας, Νοσηλευτικής, Εργοθεραπείας, Φυσιοθεραπείας, κ. ά.). Επίσης καταργούνται οι Σχολικοί Φύλακες και καταδικάζονται μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού, σε μαρασμό και διάλυση. Χιλιάδες μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους δεν θα το βρίσκουν. Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια αφού οι ορέξεις των «μεταρρυθμιστών» δεν κορένονται…
               Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους.
               Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, κάθε πολίτη, να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Παιδείας, την Τετάρτη 10/7/13 στις 12 μ., για να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική, που συνθλίβει τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

Στ. Καρπενησιώτης                                           Δ. Αρβανίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου