Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου για την Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, εκλέχθηκε η Μπέτυ Λεωτσάκου.

Η Μπέτυ Λεωτσάκου Πρόεδρος του ICEVI -Europe

Το 8ο πανευρωπαϊκό συνέδριο του διεθνούς συμβουλίου για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση ατόμων με προβλήματα όρασης διεξάγεται από τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, με την επιστημονική συμμετοχή πολλών επαγγελματιών από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και ολοκληρώνεται σήμερα. 
Η κεντρική θεματολογία του συνεδρίου αναφέρεται στη χρήση του ICF και τις επικείμενες αλλαγές που καλείται να φέρει σε διάφορους τομείς. Από την Ελλάδα παρευρίσκονται ο Δ/της του ειδικού δημοτικού σχολείου Τυφλών κ. Φίλιππος Κατσούλης, η προϊσταμένη του ειδικού δημοτικού Τυφλών κα. Μαρία Ζέζα, η προϊσταμένη του ειδικού νηπιαγωγείου Τυφλών κα. Κατερίνα Ταβουλάρη και η ειδική στον επαγγελματικό Προσανατολισμό Τυφλών από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ά Αθήνας κα. Χριστίνα Αλμπάνη. 
Από την Κύπρο ήταν προσκεκλημένη να μιλήσει σε ανοιχτή συνεδρίαση για την πρώιμη παρέμβαση στα παιδιά με προβλήματα όρασης η κα. Μαρία Κυριακού μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών και ειδική στην πρώιμη παρέμβαση στη σχολή Τυφλών Άγιος Βαρνάβας Λευκωσία.
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ICEVI -Europe είναι από το 2004 η συνάδελφος Μπέττυ Λεωτσάκου (ΠΕ 30),Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και Ταμίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  εκπροσωπώντας τις βαλκανικές χώρες, η οποία ήταν και υποψήφια για τη θέση του προέδρου του ICEVI -Europe την οποία και κατέλαβε. Τα πορίσματα του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμα σύντομα.