Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

O ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου στηρίζει την πανελλαδική κινητοποπιηση της 19 Απρίλη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) ΗΠΕΙΡΟΥ
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­____________________________________________________________
Αμάλθειας 12, 45500 Ιωάννινα

Στις 19 Απρίλη 2013 και ώρα 13:00,  οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους και με συμπαραστάτες όλους τους φορείς της Ειδικής Αγωγής θα σταθούν μαζί έξω από το Υπουργείο Παιδείας. 
33 χρόνια μετά, από την μέρα που ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για την ειδική αγωγή, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με συνέπεια και συνέχεια, πρωτοπόρα στις κινητοποιήσεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση συμμετέχει στη διαμαρτυρία – συλλαλητήριο μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας, συμπαρατασσόμενη με την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ και κηρύσσει στάση εργασίας την Παρασκευή 19 Απρίλη 2003, από τις 11.00 έως τις 14.00.
Επειδή τα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες είναι τα παιδιά όλων μας και ιδιαίτερα της πολιτείας, που επιτέλους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ως ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου θέλουμε να δείξουμε την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας, και  αναλογιζόμενοι τη μεγάλη ευθύνη που φέρουμε απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους, συμπαραστεκόμαστε και ενώνουμε τη φωνή μας για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο στην εκπαίδευση  αυτών των παιδιών.
Ενώνουμε τη φωνή μας  για βελτίωση της λειτουργίας και των υποδομών της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών μας.
Ενώνουμε τη φωνή μας για να σταματήσουμε τις περιστολές στις πιστώσεις για την πρόσληψη προσωπικού όλων των κλάδων, στις συγχωνεύσεις, στην τρομοκρατική αξιολόγηση…
Ενώνουμε τη φωνή μας για να σταματήσουμε τη λαίλαπα που έρχεται, υπερασπιζόμενοι ότι η κοινωνία δεν μπορεί να κωφεύει και να κλείνει τα μάτια μπροστά στο έγκλημα αυτό!
Ενώνουμε τη φωνή μας για να διατρανώσουμε την πεποίθηση ότι η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι πρώτιστα καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας και πιστεύουμε ότι η διαρκής και επίμονη απαίτησή μας δεν μπορεί παρά να δικαιωθεί προς όφελος των μαθητών μας.



Για το ΔΣ


Η Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας


Μπίκα Χαρούλα                     Στεργιούλης Ιωάννης