Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο




ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟ 
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

               Με μαζική συμμετοχή γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, παρά τον βροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκε το σημερινό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι.
               Συμμετείχαν, εκτός από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η ΔΟΕ, Η ΟΛΜΕ, το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων (ΔΕΣ), ο ΣΑΤΕΑ, ο ΠΕΕΠ και ο ΠΕΣΕΑ.  
               Οι συγκεντρωμένοι, με συνθήματα και πανό που ανάρτησαν στην πόρτα και τα κάγκελα του υπουργείου, διαδήλωσαν την απόφασή τους να μην αποδεχτούν την διάλυση των υπηρεσιών και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που δρομολογείται με τις αποφάσεις για το «άρθρο 39» και τις προαναγγελθείσες περικοπές στις προσλήψεις εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.
               Απαίτησαν να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και να παρέχεται η αναγκαία υποστήριξη και ειδική εκπαίδευση σε κάθε μαθητή που το έχει ανάγκη, στα πλαίσια του κατάλληλου σχολικού πλαισίου.
               Ζήτησαν η ειδική αγωγή και εκπαίδευση να παρέχεται σε όλο το εύρος της από το κράτος και να έχουν πρόσβαση σ αυτή όλοι οι μαθητές με αναπηρία η ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.  
               Ζήτησαν να αντιμετωπίζονται ισότιμα όλοι οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και να πάψει η ομηρία των αναπληρωτών.
               Ζήτησαν να κατέβει και να τους ακούσει ο υπουργός ο οποίος όμως απουσίαζε παρά το ότι  είχε ενημερωθεί για την εκδήλωση.
               Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα για να πετύχουν την δικαίωση και την διάσωση της ειδικής αγωγής.