Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Aνακοίνωση για τις νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας στο πολυνομοσχέδιο (3ο μνημόνιο)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr

Αθήνα 28/4/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Όπως είχε ανακοινωθεί από αρκετό καιρό η κυβέρνηση προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών κατά δύο (2) ώρες, τελικά, με στόχο την μείωση του αριθμού των αναπληρωτών που θα προσλάβει την επόμενη σχολική χρονιά και την εξοικονόμηση μερικών εκατομμυρίων ευρώ.
Η ρύθμιση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα συνάδελφοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι για πολλά χρόνια καλύπτουν  τις ανάγκες των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών της χώρας να μείνουν χωρίς δουλειά και επίσης πολλά σχολεία να συγχωνευθούν με στόχο την κάλυψη των αναγκών με λιγότερο προσωπικό.
Αυτό μαζί με τις προβλεπόμενες  ρυθμίσεις σε σχέδιο προεδρικού διατάγματος για αναγκαστικές μεταθέσεις εντός και εκτός της εκπαιδευτικής περιφέρειας, την συνεχιζόμενη  τρομοκράτηση μέσω  της διαθεσιμότητας  και τις επερχόμενες απολύσεις δημιουργούν κλίμα διάλυσης στην εκπαίδευση.
Παρακολουθούμε ανήσυχοι αυτές τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και συμπαρατασόμαστε με το εκπαιδευτικό κίνημα και το κίνημα των εργαζομένων που αντιτίθεται στις μνημονιακές ρυθμίσεις που μοναδικό αποτέλεσμα έχουν την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της ζωής των εργαζόμενων .

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Ε.Π.Ε.Α


Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. ΓραμματέαςΣτ. Καρπενησιώτης                                                             Δ. Αρβανίτης