Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση για τις 19 Απρίλη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr


Αθήνα 16/4/2013
Προς τους
περιφερειακούς συλλόγους
Δ.Ο.Ε.
Ο.Λ.Μ.Ε.
Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι

               Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με συνέπεια και συνέχεια, πρωτοπόρα στις κινητοποιήσεις για την ειδική αγωγή, όπως φάνηκε με την καθοριστική της συμβολή στη συσπείρωση των φορέων (γονέων, αναπηρικού κινήματος, εκπαιδευτικών) για το «άρθρο 39» συμμετέχει  

στις 19 ΑΠΡΙΛΗ και ώρα 13.00 στη
διαμαρτυρία – συλλαλητήριο
μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι

               Γι αυτό το λόγο, συμπαρατασσόμενοι με την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, κηρύσσουμε στάση εργασίας την Παρασκευή 19 Απρίλη 2003, από τις 11.00 έως τις 14.00.
               Για τους συναδέλφους της περιφέρειας η στάση εργασίας μπορεί να αυξηθεί για ένα επιπλέον 3ωρο, όπως έχουν ανακοινώσει και η ΔΟΕ με την ΟΛΜΕ –με αποφάσεις των περιφερειακών συλλόγων – ώστε να προλάβουν να μετακιμηθούν προς την Αθήνα.
               Η μετακίνηση διευκολύνεται από την ΔΟΕ με μίσθωση λεωφορείων όπου μπορούν να επιβιβασθούν και οι συνάδελφοι μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους  των τοπικών συλλόγων εκπαιδευτικών και του ΣΑΤΕΑ.
               Πιστεύουμε ότι η διαρκής και επίμονη απαίτηση όλων των φορέων της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, για βελτίωση της λειτουργίας και των υποδομών της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών μας δεν μπορεί παρά να δικαιωθεί.
               Είμαστε βέβαιοι ότι κάθε προσπάθεια να εφαρμοστούν τη νέα σχολική χρονιά περισσότερες περικοπές στις πιστώσεις για την πρόσληψη προσωπικού όλων των κλάδων, συγχωνεύσεις, τρομοκρατική αξιολόγηση και δήθεν εξορθολογισμοί στην οργάνωση των υπηρεσιών, θα συναντήσει την καθολική αντίδραση όχι μόνο των άμεσα ενδιαφερόμενων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως της κοινωνίας, που δεν μπορεί να κωφεύει και να κλείνει τα μάτια μπροστά στο έγκλημα αυτό. 
               Η ειδική αγωγή και εκπαίδευση είναι πρώτιστα καθήκον και υποχρέωση της κοινωνίας και των δημόσιων υπηρεσιών και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε φιλανθρωπική παραχώρηση μέσω χορηγιών, ούτε σε βιομηχανία με στόχο το κέρδος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Για το Δ.Σ.



Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Στ. Καρπενησιώτης                     Δ. Αρβανίτης