Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δράσεις ΣΕΕΑΠΙΝ για τις 19/4





Δράσεις ΣΕΕΑΠΙΝ για τις 19/4

Συνάδελφοι, όπως ίσως γνωρίζετε, ο Απρίλης έχει κηρυχθεί μήνας δράσεων για την Ειδική Αγωγή. Η Ομοσπονδία μας, μαζί με άλλες Ομοσπονδίες και φορείς, θα συμμετέχουν σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο παιδείας που θα λάβει χώρα στις 19/4 στη 1.00μμ.

Σήμερα, Τρίτη 9/4 κατόπιν κοινής συνάντησης με φορείς της ειδικής αγωγής (εκπρόσωποι ΣΑΤΕΑ), της εκπαίδευσης (Εκπρόσωποι ΣΕΠΕ) και του γονεϊκού και αναπηρικού κινήματος (Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ) ,θεωρήσαμε χρέος μας να προβούμε σε ανάλογες τοπικές δράσεις για την Παρασκευή 19/4.

Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:
 Την συμμετοχή μας σε εκπομπές των τοπικών ΜΜΕ με θέμα την προβολή ζητημάτων της Ειδικής Αγωγής
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και επαφή με τον Περιφερειακό Διευθυντή ώστε να του εκθέσουμε τα προβλήματα, γονέων, μαθητών και εργαζομένων στον χώρο (12.00 μμ)
Εκδήλωση με θέμα 'Βιώνοντας την διαφορετικότητα' οπού θα ακουστούν οι φωνές των ίδιων των ατόμων με αναπηρία, οι εμπειρίες γονέων παιδιών με αναπηρία και οι εμπειρίες των εκπαιδευτικών και ειδικών που έχουν ζήσει την ειδική εκπαίδευση από κοντά. (7.00μμ- θα ακολουθήσει σύντομα αφίσα με περισσότερα στοιχεία)
Για το Δ.Σ
Μαρία Αγάθου