Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΤΑΞΕΩΝ & ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Σύσκεψη για την Ειδική Αγωγή





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
& ΤΑΞΕΩΝ & ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


                                                                                                     Λαμία 6-2-2013                  

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               

     Ο Σύλλογός μας ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α. με Α) για τη συλλογή και επεξεργασία προτάσεων με σκοπό την επικαιροποίηση των θέσεων του Αναπηρικού Κινήματος για τη Δημόσια Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία, όλων των βαθμίδων, εν όψει της δέσμευσης του Υπουργού Παιδείας περί κατάθεσης Νομοσχεδίου την Άνοιξη για την Αναμόρφωση του Θεσμικού Πλαισίου της Ειδικής Εκπαίδευσης, ανέλαβε πρωτοβουλία και συγκάλεσε σύσκεψη, εχθές 5-2-2013, στην οποία προσκάλεσε και συμμετείχαν η Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Λαπαντζή, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ κ. Σισσαμπέρης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Μπαλέτσος, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών κ. Κόρταλης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) κ. Βούγιας, η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΕΚ κ. Πεντοβούλου, ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου κ. Γκούμας και η Διευθύντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου κ. Μπιρμπίλη.
      Στη σύσκεψη αξιολογήθηκε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, επιβεβαιώθηκε η θέση όλων ότι τα θέματα της Παιδείας και ο διάλογος που θα ακολουθήσει δεν μπορεί να είναι προσαρμοσμένος στη Δημοσιονομική λογική της Κυβέρνησης.
      Στα πλαίσια λοιπόν και της συνεχούς διεκδίκησης του Αναπηρικού Κινήματος να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό του εκπαιδευτικού συστήματος η διαφορετικότητα, γιατί η Δημόσια εκπαίδευση δεν είναι ειδική ανάγκη αλλά δημόσιο αγαθό, συμφωνήθηκε την Πέμπτη 14-2-2013 και ώρα 19:00, στα γραφεία μας, Λεωφόρος Ειρήνης 11Α , να γίνει νέα σύσκεψη όπου όλες οι προτάσεις θα συμπεριληφθούν στο κείμενο που θα αποσταλεί στην Ομοσπονδία για να ενσωματωθούν στο επικαιροποιημένο κείμενο θέσεων με το οποίο θα προσέλθει στο διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας.
                                                                Το Δ.Σ
                                             
                                                                                                                                        
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         Λεωνίδας Μίχος                            Χρύσα Ντούβα