Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι προσλήψεις ΕΒΠ για το «πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης» και ΕΕΠ για τις ΕΔΕΑΥ , η υπηρεσιακή εξέλιξη, η αξιολόγηση και οι μεταθέσεις, συζητήθηκαν σε συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Δ/ντή ΕΑ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α κ. Λολίτσα.


Συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Δ/ντή Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α


Σήμερα 26-2-2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Στ. Καρπενησιώτη και την Ταμία κα Μπ. Λεωτσάκου, με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Λολίτσα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αιρετός ΥΣΕΕΠ κ. Παπαευθυμίου.
Στη συνάντηση τέθηκε  το θέμα της σημαντικής καθυστέρησης των προσλήψεων ΕΒΠ , για τα προγράμματα παράλληλης στήριξης, τη στιγμή που έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας. Η απάντηση ήταν ότι ακόμη εκκρεμούν οι υπογραφές των συναρμόδιων υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και αμέσως μετά θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Όσο για τις προσλήψεις ΕΕΠ, για την λειτουργία των ΕΔΕΑΥ (άρθρο 39 του Ν. 4115/2013)  ο Δ/ντής ΕΑ ενημέρωσε ότι προηγείται η διαμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ,  η σύσταση  των ΣΔΕΥ , η συγκρότηση των ΕΔΕΑΥ αλλά και σχετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης. Ζήτησε μάλιστα την κατάθεση προτάσεων από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για όλες αυτές τις διαδικασίες και τους κανονισμούς λειτουργίας. Λογικά λοιπόν οι προσλήψεις αυτές θα καθυστερήσουν και αν λάβουμε υπ όψη ότι φεύγει και ο χειμώνας δεν γνωρίζουμε αν το πρόγραμμα μπορεί να τρέξει πριν το Σεπτέμβρη…
Το θέμα της υπηρεσιακής εξέλιξης τέθηκε στη συνέχεια και ζητήθηκε η άμεση κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που θα διορθώνει την άδικη εξαίρεση του ΕΕΠ από τις διαδικασίες εκλογής στελεχών στην εκπαίδευση. Το θέμα αυτό συνδέεται και με την αξιολόγηση του ΕΕΠ, αφού η έλλειψη Σχολικών Συμβούλων ΕΕΠ καθιστά προβληματική την διαδικασία επιστημονικής αξιολόγησης και άρα θέτει νέα εμπόδια στην υπηρεσιακή αλλά και την μισθολογική μας εξέλιξη.
Ο κ. Λολίτσας έδειξε να είναι ανοικτός για συνεργασία με την ομοσπονδία μας, η οποία σε κάθε περίπτωση τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προς όλους τους μαθητές που το χρειάζονται. Συνεχίζουμε βέβαια να πιέζουμε για την βελτίωση της θέσης των συναδέλφων, που έχουν πληγεί από την γενικότερη υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών και τις άστοχες, κατά την άποψη μας, νομοθετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο χώρο μας.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαευθυμίου ενημέρωσε ότι υπεγράφη η εγκύκλιος των μεταθέσεων του ΕΕΠ και ΕΒΠ και αναμένεται να δημοσιευθεί άμμεσα μετά και τον τελικό έλεγχο των κενών οργανικών θέσεων. Σημειώνουμε ότι, αν οι συνάδελφοι διαπιστώσουν τυχόν παραλείψεις κενών θέσεων, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον αιρετό ΥΣΕΕΠ συνάδελφο κ. Παπαευθυμίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου