Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Θ)": ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 1-2-2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Θ)

       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Την Παρασκευή 1/2/2013 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με επιτυχία πανθεσσαλική εκδήλωση- συζήτηση για την ειδική αγωγή .Καλεσμένοι και κύριοι ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) κ.Βούγιας Βασίλης και ο αιρετός στο Υ.Σ.Ε.Ε.Π κ.Παπαευθυμίου Δημήτρης.
            Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων που έχουν σχέση με την ειδική αγωγή , εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων ,  παιδιά και γονείς που σχετίζονται με την ειδική αγωγή ,εκπαιδευτικοί και άλλοι ειδικοί του χώρου. 
            Από την τοποθέτηση των κυρίως ομιλητών διαπιστώθηκε η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και στόχων για την ειδική αγωγή. Απαισιόδοξα ήταν και τα μηνύματα για τις σχεδιαζόμενες του χρόνου προσλήψεις αναπληρωτών με σαφή κίνδυνο την αδυναμία λειτουργίας πολλών δομών που εδώ και χρόνια στηρίζονται σε αναπληρωτές .Επίσης κυριάρχησε η άποψη ότι ο νέος νόμος για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες διάγνωσης και υποστήριξης έχει πολύ αμφίβολα κίνητρα και λειτουργικότητα. Προχειρότητα, καιροσκοπισμός και κινήσεις πανικού φαίνεται να χαρακτηρίζουν τους μέχρι τώρα χειρισμούς του υπουργείου.
            Στη συνέχεια της συζήτησης αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των παριστάμενων και έγινε το πρώτο βήμα επικοινωνίας και συνεργασίας με τους φορείς που συμμετείχαν. Έντονη ήταν η αίσθηση της ανάγκης συνεργασίας και ενότητας για τα επόμενα βήματα. Υπήρξε επίσης κοινή σε όλες τις πλευρές και ιδιαίτερα στους οργανωτές η ικανοποίηση που μας έδωσε αυτή η επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών κάτι το οποίο φαίνεται να έχει ανάγκη ο κόσμος της ειδικής αγωγής.
            Στο ψήφισμα που ακολούθησε διατρανώθηκε η  βούληση των παραβρισκόμενων να μην δεχθούμε την αποδυνάμωση και τη συρρίκνωση του έργου και των υπηρεσιών του κοινωνικού αγαθού της ειδικής αγωγής.
            Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Θ ευχαριστεί τα μέλη και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση . Θερμές ευχαριστίες στους κυρίους Βούγια και Παπαευθυμίου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του συλλόγου μας.
            Οι εξελίξεις απαιτούν συντονισμένες και συλλογικές δράσεις και σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζει τις ενέργειες του ο σύλλογος μας.   

 Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Θ