Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ -ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Ε.Β.Π ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ:

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Από το γραφείο του Υφυπουργού κου Παπαθεοδώρου πληροφορηθήκαμε, πως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας πρόσληψης, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, Ψυχολόγων(πιθανά και άλλων ειδικοτήτων), οι οποίοι θα απασχοληθούν σε σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοσχολικής βίας.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Ε.Β.Π ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
Αναμένεται, από μέρα σε μέρα, η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης(Κ.Υ.Α), για να προχωρήσει το Υπουργείο στην πρόσληψη εκπαιδευτικών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) για την παράλληλη στήριξη.

 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Σήμερα, Τετάρτη 16/1/2013, ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α στη Βουλή, το οποίο περιλαμβάνει και τη διάταξη για την κατάργηση της διετίας στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και τις διατάξεις για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η έκδοση της εγκυκλίου των μεταθέσεων(το Υπουργείο έχει υποσχεθεί πως και οι μεταθέσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π θα διενεργηθούν την ίδια περίοδο με τις των εκπαιδευτικών, ως ορίζει ο ν.3699/08), η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ και Σ.Δ.Ε.Υ και η πρόσληψη, μέσω ΕΣΠΑ ,Ε.Ε.Π στις δομές αυτές.

Βασίλης Βούγιας
16/1/2013

7 σχόλια:

 1. Μηπως, λεω μηπως, θα έπρεπε να στειλουν πρωτα ψυχολογους στα ειδικα σχολεια? Στο Ειδικο Δ.Σ. Σαλαμινας έχουμε 20 παιδιά, τα 15 με ΔΑΔ και είμαστε 3 εκπαδευτικοί, 1 ΕΒΠ και 1 μουσικός με συμπλήρωση ωραρίου για 9 ώρες. Είναι λογικό???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχετε απόλυτο δίκαιο. Όμως τέτοιου είδους προγράμματα ΕΣΠΑ για να εγκριθούν πρέπει να είναι καινοτόμα και να μην απευθύνονται σε υπάρχουσες δομές.
  Όμως κατά την εκτίμησή μας η ειδική αγωγή χρειάζεται πάγια χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθότι αποτελεί ιδιαίτερο και ευαίσθητο εκπαιδευτικό χώρο. Η παροδικότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ θα της δημιουργήσει μακροπρόθεσμα περισσότερα προβλήματα. Από την άλλη, η πολιτεία δεν δείχνει να μπορεί να στηρίξει την Ειδική Αγωγή με πόρους του κρατικού κορβανά.

  Βασίλης Βούγιας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν αμφισβητώ σε καμμία περίπτωση την αναγκαιότητα της ύπαρξης ΕΒΠ στην γενική αλλά και στην ειδική αγωγή,αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή κάποιος να κοιτάξει και την αναλογία πρόσληψης ΕΒΠ και ΕΕΠ...Νομίζω πως κάπου "χάνεται" το πράγμα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μήπως λέω κι εγώ, οι περίφημοι συμβουλευτικοί σταθμοί θα πρέπει επιτέλους να αποβάλλουν τους φυσικούς, φιλολόγους και τους λοιπούς άσχετους με το συμβουλευτικό έργο (πρόκειται κατ' ουσίαν για αντιποίηση επαγγέλματος) και να έχουν μόνον ψυχολόγους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητέ μου, εξήγησέ μου τότε, γιατί πολλοί ψυχολόγοι του προγράμματος ΔΙΑΠΟΛΙΣ έρχονται σε μένα, που είμαι υπεύθυνος ΣΣΝ, να τους λύσω κάποια προβλήματα? Μήπως από απειρία? Όπως καταλαβαίνεις οι γενικεύσεις δεν είναι δημιουργικές. Δημιουργικό είναι να ζητάμε στελέχωση των ΣΣΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σχετικά με τους ψυχολόγους, υπάρχει κάποια ενημέρωση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή