Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Στα τέλη Ιανουαρίου οι εκθέσεις για τις δομές των υπουργείων


Στα τέλη Ιανουαρίου οι εκθέσεις για τις δομές των υπουργείων

Εγκρίνονται την Πέμπτη οκτώ από τις εκθέσεις αξιολόγησης των δομών των υπουργείων από την ομάδα στήριξης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές εκθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στον απόηχο της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών και Φορέων.
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης εξέφρασε ο Αντώνης Μανιτάκης. Εμφαση στη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στο έργο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε ο Φώτης Κουβέλης. Επισήμανε την ανάγκη «να προχωρήσουν οι αξιολογήσεις δομών και ικανοτήτων, όπως και οι προωθούμενες συγχωνεύσεις που υπηρετούν τον εξορθολογισμό και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης προς όφελος του ελληνικού λαού».
(Πηγή: http://www.enet.gr)

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας δεν  θα περιλαμβάνονται, σ αυτή τη φάση, στην παρουσίαση των εκθέσεων αξιολόγησης των δομών.
Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το  Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ήδη αποτελεί προϊόν συγχώνευσης Υπουργείων. Βέβαια κάποιοι από την συγκυβέρνηση επιθυμούν την ανασύσταση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Είδωμεν...

Βασίλης Βούγιας