Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων διαδικασίας και κριτηρίων κινητικότητας υπαλλήλων κατά το άρθρο πρώτο, παρ. Ζ (υποπαρ. Ζ.1 και Ζ.2), του ν. 4093/2012

Ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ Αντώνης Μανιτάκης έδωσε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ την απόφαση που υπέγραψε, καθώς και μια διευκρινιστική εγκύκλιο, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και ρυθμίζονται οι διαδικασίες μετάταξης των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, όπως προβλέπει  ο ν.4039/2012, με τον οποίο εισήχθη ως πάγια διαδικασία η κινητικότητα των Δημοσίων υπαλλήλων.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση, όπως αναφέρει το υπουργείο, ορίζεται η διοικητική διαδικασία και καθορίζονται τα αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τα οποία θα υλοποιηθεί η μεταφορά του προσωπικού που πρόκειται να μετακινηθεί για να καλυφθούν ορθολογικά οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών.
Ας σημειωθεί πως περιλαμβάνεται  ρύθμιση για τη μετακίνηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης του, με την  οποία προβλέπεται άμεση εργασιακή  αποκατάσταση.

Δε μένει λοιπόν να δούμε πως θα παρουσιάσουν-στον επόμενο τόνο- την απόλυση των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων για την οποία έχουν δεσμευθεί με τις υπογραφές τους στους "εταίρους"  μας. 

Β.Β


Δείτε την Υπουργική απόφαση από εδώ:

Ημερομηνία: 09/01/2013 21:16:30ΑΔΑ: ΒΕΦ2Χ-1ΙΨ
Είδος: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗΛήψη Αρχείου