Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

H ανθρωποφαγία είναι που έχει γοητεία στις μέρες μας!!


Λίγες σκέψεις για την επικαιρότητα με αφορμή και την ανακοίνωση-καταγγελία της ΟΛΜΕ ......... 


Mπορεί λοιπόν ο καθένας να κατηγορεί τον άλλον για ό,τι θέλει και να τον στέλνει σε αργία πριν καν υπάρξει δικαστική απόφαση; Ακόμα και αν δεν λειτουργούν ούτε τα πειθαρχικά συμβούλια;
Πάμε σε καθεστώς φοβίας;
Ο χώρος της εκπαίδευσης θα αρχίσει να κατηγορείται από εκείνους οι οποίοι σύντομα θα αρχίσουν να λένε ή να γράφουν: "να ποιοί είναι οι εκπαιδευτικοί, τόσοι είναι οι ψυχοπαθείς, τόσοι οι κλέφτες κλπ κλπ" ;
Κι ας μη γελιόμαστε ούτε να κοιμόμαστε ήσυχοι, διότι σήμερα που η τεχνολογία έχει προχωρήσει, πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός (ή μάλλον τυχερός/άτυχος) καθώς πολύ εύκολα μπορεί εξ αποστάσεως να μπει κάποιος σε έναν υπολογιστή σχολείου ή και σπιτιού και να κάνει το ο,τιδήποτε όπως π.χ. να μπαίνει σε σελίδες με απαγορευμένες ουσίες, με παιδική πορνογραφία κλπ και το οποίο να χρεώνεται και να ενοχοποιεί τον χειριστή του σχολικού υπολογιστή ή τον κάτοχο του υπολογιστή μέσω του ip του!
Και όλα αυτά να οδηγούν πολύ εύκολα σε αργία τους υπαλλήλους οι οποίοι θα προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι αθώοι - καθώς θα θεωρούνται, τουλάχιστον για την υπηρεσία, ένοχοι μέχρις απόδειξης του αντιθέτου - κάτι που όπως ξέρουμε συνήθως διαρκεί πολλά χρόνια.
Δεν συζητάμε για το ότι πειθαρχικά παραπτώματα όπως λ.χ. η απείθεια μπορούν να αποδοθούν πολύ εύκολα αρκεί να υπάρχει ..... καλή θέληση και συντονισμός!
Ακόμα και απλές περιπτώσεις δικαιολόγησης απουσιών (θυμόμαστε όλοι την περίπτωση σχολείου που όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων βρέθηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε με αναστολή) θα δίνουν την δυνατότητα για αργία! 
Δηλαδή είναι να αναρωτιέται κανείς πού οδηγούμαστε.
Πέρασαν 20 χρόνια από τη ρήση του Κ.Καραμανλή περί "απέραντου φρενοκομείου" και μάλλον τώρα έρχεται η ώρα να το συνειδητοποιήσουμε για τα καλά!
Κανείς φυσικά δεν θέλει να υπερασπιστεί τον εγκληματία αλλά εκείνο που προφανώς πρέπει να γίνεται είναι να αποδεικνύεται ότι είναι εγκληματίας και αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της δικαιοσύνης. Μέχρι τότε ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Διότι είναι να απορεί κανείς ποιός θα δώσει πίσω το χαμένο κύρος και τα χρόνια εκείνων των εκπαιδευτικών πού διαπομπεύτηκαν άδικα όταν μετά από 8 ή 10 χρόνια θα έχει αποδειχτεί ότι ήταν αθώοι.
Άλλωστε ποιός ασχολείται με την τελική έκβαση; H ανθρωποφαγία είναι που έχει γοητεία στις μέρες μας!!
Αναρτήθηκε από 

(Αναδημοσίευση από http://www.enelea.com/)