Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

 ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ...

Δημοσιεύουμε παρακάτω, την απάντηση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, στην αναφορά, με βάση το με αρ.πρωτ: 128/30-8-2012 υπόμνημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη,  με θέμα: "αιτείται την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που διασφαλίζουν την ισότιμη μεταχείριση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στην Εκπαίδευση."

Από την απάντηση συνάγεται το συμπέρασμα πως, κατά το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, όλα βαίνουν καλώς όσον αφορά στην ουσιαστική ένταξη του Ε.Ε.Π στην εκπαιδευτική κοινότητα. Με παράθεση πλήθους νόμων προσπαθεί, το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, να δώσει την εντύπωση πως δεν υπάρχει θέμα ανισότιμης αντιμετώπισης του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. Η αντικειμενική πραγματικότητα, όμως, η οποία βιώνεται από κάθε  μέλος Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στους χώρους εργασίας, είναι δυστυχώς,  πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται. 

Όσο δε τα προβλήματα αποσιωπούνται και δεν αναδεικνύονται, τόσο θα διογκώνονται και θα καλύπτουν κάθε μας δραστηριότητα.

 Επιτέλους θα πρέπει να πάψει να επιλέγεται ως βέλτιστη, η τακτική της στρουθοκαμήλου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των στρεβλώσεων για τα οποία δεν χρειάζεται ούτε κόπος ούτε χρήμα παρά μόνον η "έκφραση βούλησης" για να διορθωθούν.

Βασίλης Βούγιας
Λαμία 22/11/2011

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχεία Ερωτήσεων:
  • .pdf
Αρχεία Απαντήσεων:
  • .pdf