Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ε.Σχο.Ψ.Ε προς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α:"Η από 20.8.2012 επιστολή δεν αναφέρεται στην ομοσπονδία σας, δεν αφορούσε αυτήν ..." Λαμία 7/9/2012


Ε.Σχο.Ψ.Ε προς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α:"Η από 20.8.2012 επιστολή δεν αναφέρεται στην ομοσπονδία σας, δεν αφορούσε αυτήν..."

Αγαπητοί συνάδελοι και συναδέλφισσες,

    λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή της Ένωσης Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας(Ε.Σχο.Ψ.Ε), αυτή τη φορά υπογεγραμμένη, με σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλλου, η οποία αναφέρει πως η από 20.8.2012 επιστολή της με θέμα:"Τήρηση της νομιμότητας...." δεν αναφερόταν στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και δεν αφορούσε αυτήν. Επίσης αναφέρει πως η επίμαχη επιστολή δεν ήταν ανώνυμη κι αυτό γιατί απεστάλη από το mail του ΜΕΛΟΥΣ της Ε.Σχο.Ψ.Ε Η.Βασιλειάδη, του οποίου το κινητό τηλέφωνο δημοσιοποιήθηκε για να εξυπηρετήσει ανάγκες  επικοινωνίας εκ μέρους της Ε.Σχο.Ψ.Ε. 
Βέβαια το κατά την Ε.Σχο.Ψ.Ε μέλος της Η.Βασιλειάδης, στην επιστολή που απέστειλε στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, αναφέρει ρητώς πως δεν εκπροσωπεί την Ε.ΣχοΨ.Ε και δεν μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό της και παρακαλεί την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α για οτιδήποτε σχετίζεται με την Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων να απευθύνεται σε αυτήν.(βλέπε:http://www.poseepea.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8591.html)

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες

   η Ε.Σχο.Ψ.Ε το πρώτο που πρέπει να δρομολογήσει από δώ και πέρα είναι να αποφασίσει να πρωτοκολλεί, να υπογράφει και να σφραγίζει  όλα τα έγγραφα της, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη των όσων λέει. Επίσης καλό θα ήταν να ενημερώσει τον Η.Βασιλειάδη πως παρότι αυτός πιστεύει πως δεν εκπροσωπεί την Ε.Σχο.Ψ.Ε, η Ε.Σχο.Ψ.Ε τον θεωρεί εκπρόσωπό της.

Αρκετά όμως με αυτές τις θλιβερές αστειότητες. Αρκετά αναλωθήκαμε με καταστάσεις μη σοβαρές, αν και αυτό δεν έγινε με υπαιτιότητα δική μας. 

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α σαφώς έχει πολύ πιό σοβαρά θέματα να ασχοληθεί αυτή την κρίσιμη, για όλους μας, περίοδο.  Ο δρόμος είναι ένας και είναι ο δρόμος της αναγκαιότητας συσπείρωσης όλου του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), με στόχο την επιβίωση του κλάδου σ αυτήν την τραγική συγκυρία.

Διχαστικές και διασπαστικές προσπάθειες, από όπου κι αν προέρχονται, πρέπει να απομονώνονται και να περιθωριοποιούνται.

 Η ισχύς εν τη ενώσει.

Για την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Βούγιας


Δείτε παρακάτω την επιστολή της Ε.Σχο.Ψ.Ε προς την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό, Υφυπουργό, Ειδικό Γραμματέα Υπ.Παιδείας, στη Δνση Ειδικής Αγωγής και στους Περιφερειακούς Δντές Εκπαίδευσης της χώρας.

Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας

            6/9/2012
Α.Π. 4/2012

Προς: Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Κοιν.
-Υπουργό Παιδείας Θ.Π.Α. κο Αρβανιτόπουλο
-Υφυπουργό Παιδείας Θ.Π.Α. κο Παπαθεοδώρου
-Ειδικό Γραμματέα Υπ. Παιδείας Θ.Π.Α. κο Γκλάβα
-Δνση Ειδικής Αγωγής
-Περιφερειακούς Δντές Εκπαίδευσης 

Θέμα: Επιστολή στην Ε.Σχο. Ψ.Ε. από Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., Α.Π. 133/4-9-2012
Σχ.Επιστολή μας ημ. 20.8.2012 με θέμα: Τήρηση της νομιμότητας στην πρόσληψη Ψυχολόγων ΠΕ 23 και στην ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Η από 20.8.2012 επιστολή δεν αναφέρεται στην ομοσπονδία σας, δεν αφορούσε αυτήν και δεν εστάλη ούτε γενικά στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η επιστολή επισημαίνει φαινόμενα προς αποφυγή στην τήρηση της νομιμότητας. Απεστάλη μόνο και αφορούσε τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις οποίες και απευθυνόταν και οι οποίες έχουν αρμοδιότητα στη τήρηση της νομιμότητας σε θέματα εκπαίδευσης στην περιοχή τους.
Η επιστολή δεν απεστάλη ανώνυμα. Όπως εσείς αναφέρετε, εστάλη από προσωπικό εμαιλ με ονοματεπώνυμο και κινητό τηλ για επικοινωνία, από μέλος μας που ανέλαβε εκ μέρους μας την αποστολή.
Για τα όσα κακώς αναφέρεστε εναντίον μας σας καλούμε όπως απόσχετε από παρόμοιες ενέργειες και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                        Η Γ. Γραμματέας


Μαρία Ιωαννίδου                                              Ελευθερία Βογιατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου