Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας- Ενημέρωση για εγκύκλιο αναπληρωτών και αποσπάσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                           Αθήνα 10/7/2012
                                                          Α.Π: 120


 
Θέμα: « Συνάντηση Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας- Ενημέρωση για εγκύκλιο αναπληρωτών και αποσπάσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π»

 

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών της με την  νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενημέρωσε, σήμερα, 10 Ιουλίου 2012, τον Δντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας κο Δημήτρη Μιχαλολιάκο  για θέματα του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π  και για την αναγκαιότητα συνάντησης της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Υπουργό κο Αρβανιτόπουλο, με σκοπό την ενημέρωσή του για το διακριτό ρόλο του Ε.Ε.Π στην Εκπαίδευση.

Επίσης δρομολογήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Παπαθεοδώρου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 Ακολούθως έγινε συνάντηση με τον κο Γκλαβά, ο οποίος, εκτός απροόπτου, αναλαμβάνει συντονιστής της  υπό σύσταση επιτροπής αξιολόγησης των δομών, αλλά και των εκπαιδευτικών, του Υπουργείου Παιδείας και ο οποίος ενημερώθηκε για τις ιδιαιτερότητες του Ε.Ε.Π, στο χώρο της εκπαίδευσης. Κάλεσε δε την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α να καταθέσει τις προτάσεις της επί του θέματος της διαδικασίας αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 Τέλος υπήρξε ενημέρωση από τη Δνση Ειδικής Αγωγής για το θέμα της  καθυστέρησης έκδοσης της εγκυκλίου των αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, την οποία έκδοση τελικά αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις αποσπάσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, με τις οποίες πολύ σύντομα θα ασχοληθεί το Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Αυτές οι καθυστερήσεις στην υπηρεσιακή λειτουργία του Υπουργείου Παιδείας (εγκύκλιοι αναπληρωτών, υπηρεσιακές μεταβολές κ.λ.π), οφείλονται στο ότι άργησε η ανάθεση αρμοδιοτήτων σε Αναπληρωτή Υπουργό και  Υφυπουργούς για διάφορους λόγους( θεσμοθέτηση του «υπερυπουργείου» Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατάργηση των Ειδικών Γραμματειών κ.λ.π).

Τελειώνοντας πρέπει να αναφέρουμε, πως επίκειται η τοποθέτηση νέου Διευθυντή Ειδικής Αγωγής, καθόσον ο μέχρι πρότινος Διευθυντής  Γιώργος Αλεβίζος συνταξιοδοτήθηκε από 1/7/2012.



Για το Δ.Σ





Ο Πρόεδρος                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης          Κατσούλη Παναγιώτα