Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Συμπαράσταση του Συλλόγου Εκπ/κών Π/θμιας Εκπ/σης Ν.Κέρκυρας στο Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π Περιφ.Ιονίων Νήσων.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Βελισσαρίου 7.Κέρκυρα Τ.Κ:49100  τηλ@fax: 26610 30834 web site: http://www.sepekerkyras.gr email:mailto:sepekerkyra@yahoo.gr

Πληροφορίες:  Λ. Τασούλας  6945852304                                     Κέρκυρα 08-12-2011

                     E.  Μαλαχά    9646125473                                                             Αρ. Πρωτ.:57
                 Προς:    Διεύθυνση Ειδ. Αγωγής και Εκπ/σης                                                                                            ΚΟΙΝ.:     Μέλη Συλλόγου,  ΜΜΕ,                                                               ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ                                                   
                                                          
ΘΕΜΑ:   « Προβλήματα με τις τοποθετήσεις του ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».
  
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας με αφορμή την διαμαρτυρία μελών του ΕΕΠ και ΕΒΠ, σχετικά με τον τρόπο που έγιναν οι τοποθετήσεις στις μονάδες Ειδικής Αγωγής στα Ιόνια Νησιά, στη συνεδρίασή του, στις 6 Δεκεμβρίου 2011, μετά από διεξοδική συζήτηση ομόφωνα αποφασίζει:
  ·         Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι για χρόνια καλύπτουν πάγιες οργανικές θέσεις με καθεστώς εργασιακής ομηρίας οι περισσότεροι, αφού  για πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί ΕΕΠ και ΕΒΠ στις κενές οργανικές θέσεις. Αντίθετα, συχνά αποτελούν πεδίο συνδιαλλαγής και προσωπικών εξυπηρετήσεων, με θύματα τους ίδιους αλλά και τις μονάδες Ειδικής Αγωγής.        
  ·         Καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά στην ειδική εκπαίδευση. Ειδικά στην Κέρκυρα οι πιστώσεις για την ειδική εκπαίδευση  σε ό,τι αφορά το ειδικό και το βοηθητικό προσωπικό φέτος ήταν λιγότερες.  Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, αποδείχτηκε ότι η διάθεση των πιστώσεων έγινε αυθαίρετα και με κριτήριο την εξυπηρέτηση συμφερόντων και όχι τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και της ειδικής εκπαίδευσης. Έτσι έμειναν ακάλυπτες από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς μονάδες Ειδικής Αγωγής όπως το Ειδικό Δημοτικό και το ΚΕΔΔΥ ( χωρίς κοινωνικό λειτουργό το σχολείο κωφών και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο,  μια ψυχολόγος για δύο μέρες στο Ειδικό Δημοτικό και τρεις μέρες στο ΚΕΔΔΥ κτλ).
     Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας καλεί το Υπουργείο να καλύψει όλα τα κενά σε προσωπικό, στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής, Καλεί επίσης τους υπευθύνους  να διασφαλίσουν τον τρόπο πρόσληψης του ΕΕΠ και ΕΒΠ,  ώστε να καλύπτονται με διαφάνεια και με βάση τις ανάγκες των σχολείων τα κενά.    

 
 
Για το Δ.Σ.
         Ο Πρόεδρος                           Η Γεν. Γραμματέας

      Λάμπρος Τασούλας                     Ελένη Μαλαχά
 Δείτε την διαμαρτυρία: http://poseepea.blogspot.com/2011/11/blog-post_25.html