Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Άρθρο στην ΑΥΓΗ για τη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΑΥΓΗ»
Ημερομηνία δημοσίευσης 11/03/2011

Νομοθετική ρύθμιση για το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό της Ειδικής Αγωγής

Ρύθμιση για την ισότιμη αντιμετώπιση του ειδικού εκπαιδευτικού και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού της ειδικής αγωγής θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, όπως απάντησε η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου στον Τάσο Κουράκη. Την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι χρονίζει αδικαιολόγητα η ανισότιμη αντιμετώπιση σε σχέση με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και ότι επιβάλλεται "να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο και για τους συμβασιούχους στην ειδική αγωγή".
Η υφυπουργός είπε ότι με τη ρύθμιση το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό θα έχει τις ίδιες αποδοχές και πρόσθετες αποδοχές όπως οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί κατηγορίας Π.Ε., ενώ στο ειδικό βοηθητικό προσωπικό θα καταβάλλονται οι αμοιβές κατηγορίας Δ.Ε. Ανέφερε ακόμη ότι στο νομοσχέδιο θα δημιουργηθεί και νέα δομή στην οποία θα ενταχθούν οι υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για όλη την εκπαίδευση.
"Μια κατηγορία εκπαιδευτικών που εργάζεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν έχει κανένα κίνητρο προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης, μιας και δεν του δίδεται η δυνατότητα υπηρεσιακής εξέλιξης στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης" υπογράμμισε ο Τ. Κουράκης, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχουν συσταθεί θέσεις Συμβούλων Ειδικοτήτων ούτε έχει στελεχωθεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με τις αντίστοιχες ειδικότητες.
Η Ε. Χριστοφιλοπούλου παραδέχθηκε το πρόβλημα, αλλά επιφυλάχθηκε να ασχοληθεί σε άλλο νομοσχέδιο.
Ο Τ. Κουράκης αναφέρθηκε και στα κενά που έχουν οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που αφορούν συνολικά 405 εκπαιδευτικούς (δηλαδή σε 60 ψυχολόγους, 67 κοινωνικούς λειτουργούς, 65 εργοθεραπευτές, 58 λογοθεραπευτές, 27 φυσικοθεραπευτές, 22 σχολικοί νοσηλευτές, 106 άτομα ειδικό βοηθητικό προσωπικό).

Πουλακίδας Κ.

(Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο απο την εφημερίδα:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=604199 )