Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σχετικά με τη συνάντηση του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με το Υφυπουργό Οικονομικών κο Σαχινίδη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr

Αθήνα
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011
Α.Π: 57

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τη συνάντηση του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με το Υφυπουργό Οικονομικών κο Σαχινίδη.



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, συνάντηση του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και του Υφυπουργού Οικονομικών κου Σαχινίδη.

Στη συνάντηση αυτή, αναλύθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μισθοδοσία του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, αναφέροντας στον κο Σαχινιδη τη βούληση του ΥΠΔΒΜΘ, όπως αυτή εκφράσθηκε δια της τοποθετήσεως της Υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή, η οποία απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Κουράκη,( σχετικά με την ανισότιμη αντιμετώπιση του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στην εκπαίδευση), διαβεβαίωσε ότι επίκειται κατάθεση τροπολογίας, από πλευράς ΥΠΔΒΜΘ, η οποία θα συνδέει τις αμοιβές του Ε.Β.Π, με τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ΔΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα αίρει κάποιες νομοθετικές ασάφειες που αφορούν στα μισθολογικά του Ε.Ε.Π. Ο κος Σαχινίδης μας δήλωσε επί του θέματος αυτού , πως θα επικοινωνήσει ο ίδιος με την κα Χριστοφιλοπούλου, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε εμπλοκή στη διευθέτησή του. Διευθέτηση η οποία θα τερματίσει την αγωνία του Ε.Β.Π, όσον αφορά στην ισότιμη μισθολογική του αντιμετώπιση στο χώρο της Εκπαίδευσης και θα διασφαλίσει το υπάρχον μισθολόγιο του Ε.Ε.Π.

Με τον κο Υφυπουργό Οικονομικών συζητήθηκε επίσης και το θέμα του Ενιαίου Μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο πρέπει να έχει ψηφισθεί έως τον Ιούνιο. Ο κος Σαχινίδης μας ανέπτυξε διεξοδικά τις δυσκολίες του εγχειρήματος και την ιδιαίτερη περίπτωση των Εκπαιδευτικών, οι οποίοι, κατά παραδοχή του ίδιου του Υφυπουργού, είναι χαμηλά αμειβόμενοι, αλλά ταυτόχρονα, λόγω του αριθμού τους, σε σχέση με το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, απορροφούν ένα μεγάλο κονδύλι της μισθοδοσίας. Στα δεδομένα πλαίσια της οικονομικής συγκυρίας, θα γίνει προσπάθεια συγκερασμού αυτών των δύο παραμέτρων του προβλήματος.

Όσον αφορά στο επίδομα Ειδικής Αγωγής και στην αναγκαιότητα να συνεχίσει να το λαμβάνει το προσωπικό, το οποίο εργάζεται σκληρά και υπό αντίξοες συνθήκες στα πλαίσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ο κος Σαχινίδης μας δήλωσε πως το τι θα παραμείνει από τα Ειδικά επιδόματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει αποφασισθεί ακόμη, πάντως βούληση της Κυβέρνησης και ιδίως του Πρωθυπουργού, είναι να στηριχθεί το προσωπικό που απασχολείται με ευάλωτες ομάδες.

Τέλος ο κος Σαχινίδης μας δήλωσε πως επιθυμεί τη συνεργασία μας και στο μέλλον, για οτιδήποτε προκύψει.






Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας





Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα