Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α- "Συνάντηση Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ."

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr


Αθήνα 17/11/2010
Α.Π: 46


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: « ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΔΒΜΘ»

Στα πλαίσια των επαφών της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, συνάντηση με την κα Λόκανα, Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού κας Διαμαντοπούλου. Ταυτόχρονα, κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε λεπτομερές Υπόμνημα με αίτημα τη συνάντησή μας με την κα Υπουργό και με τα θέματα που απασχολούν το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. (μονίμους και αναπληρωτές). Το ίδιο Υπόμνημα κοινοποιήθηκε στην κα Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου και στους κ.κ. Γενικό και Ειδικό Γραμματείς του ΥΠΔΒΜΘ.
Σ’ αυτή τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε εκτενής και λεπτομερής ενημέρωση για τα θέματα που μας απασχολούν (βλ. υπόμνημα), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ανισότητες και αντινομίες (υπηρεσιακές, μισθολογικές κ.λπ.) που κρατούν εγκλωβισμένο, εδώ και δεκαετίες, το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. (μονίμους και αναπληρωτές) και το οδηγούν στο να διεκδικεί, με κάθε νέο νόμο, το προφανές, δηλ. την ισότιμη μεταχείρισή του, από πλευράς ΥΠΔΒΜΘ, και την αποδοχή ότι ανήκουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα, εδώ και 23 χρόνια. Επίσης, ζητήσαμε να μην μας αποκλείουν από τις διαβουλεύσεις και δημόσιους διαλόγους για θέματα που αφορούν είτε την ειδική αγωγή, είτε εμάς τους ίδιους.
Η κα Λόκανα άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις αιτιάσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και φάνηκε να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα προώθησης νομοθετημάτων που θα ρυθμίζουν ζητήματα του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., αλλά και συνεργασίας με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι πολλά απ’ αυτά θα λυθούν με το νέο μισθολόγιο και τον νέο νόμο περί ειδικής αγωγής.
Τέλος, ανέλαβε την υποχρέωση, να κλείσει ραντεβού με την ίδια την Υπουργό, αν και όπως δήλωσε, η Υπουργός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα Ειδικής Αγωγής και γνωρίζει τον κλάδο και τα ζητήματά μας, από τις κινητοποιήσεις του 2008.
Μετά από την παρούσα, αλλά και τις προηγούμενες συναντήσεις, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θεωρεί πώς οι όποιες προσπάθειες ενημέρωσης της ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ, όσον αφορά στην αναγκαιότητα διευθέτησης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και 23 χρόνια το Ε.Ε.Π, έχουν περατωθεί. Τώρα αναμένουμε τα λόγια, από πλευράς ΥΠΔΒΜΘ, να μετουσιωθούν σε πράξεις.
Ειδάλλως, η προάσπιση της αυτοεκτίμησης και της αξιοπρέπειας μας πρέπει να γίνει, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα, με όποιον άλλο πρόσφορο και δυναμικό τρόπο μπορούμε, πριν η απογοήτευση και η αίσθηση ματαιότητας εγκαθιδρυθεί απολύτως στο σύνολο των μελών του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.


Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου