Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Διευκρινήσεις όσον αφορά στις 120 προσλήψεις απο το ΥΠΔΒΜΘ, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr


Αθήνα 13/11/2010
Α.Π: 44


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


ΘΕΜΑ: « Διευκρινήσεις όσον αφορά στις 120 προσλήψεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π από το ΥΠΔΒΜΘ»


Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θέλοντας να απαντήσει διευκρινιστικά στα πολλά ερωτήματα συναδέλφων και υποψηφίων για τις θέσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, όσον αφορά στις εκατόν είκοσι (120) προσλήψεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π από το ΥΠΔΒΜΘ, έχει να αναφέρει τα εξής:

1ον) Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούν στις εκατόν είκοσι (120) πιστώσεις που εκκρεμούσαν από το 2008 και οι οποίες επρόκειτο να καλυφθούν από τους αξιολογικούς πίνακες που προέκυψαν από την προκήρυξη του 2005, σύμφωνα με την 90053/Γ6/9-9-2005 απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας “ Προκήρυξη θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για μόνιμο διορισμό στα ΚΔΑΥ και στις ΣΜΕΑ – κριτήρια και διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης’’ .

2ον) Οι αξιολογικοί πίνακες των οποίων η ισχύς παρατάθηκε έως τις 31/12/2010 (άρθρο 26,παρ.9γ. του ν. 3879/2010-ΦΕΚ 163 τ.Α΄), είχαν καταρτιστεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΥΣΕΕΠ) και κυρώθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3ον) Επισημαίνεται ότι οι διορισμοί αυτοί είναι οι τελευταίοι που στηρίζονται σε προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας, δεδομένου ότι όλες πλέον οι προσλήψεις θα είναι μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία για το Ε.Ε.Π.
Κι αυτό γιατί στο νόμο 3848/2010 «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού…..» δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο πρόσληψης του Ειδικού Εκπαιδευτικού (Ε.Ε.Π) που εργάζεται σε ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και στα ΚΕΔΔΥ (Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης). Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό Ε.Ε.Π. στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Επίσης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους Αναπληρωτές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π . Εδώ, πρέπει να αναφερθεί, πως τα Οργανικά κενά που αφορούν στους Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Σχολικούς Νοσηλευτές και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, είναι πάνω από πεντακόσια (500) σε όλη τη χώρα. Οι Περιφέρειες της Χώρας είναι υποστελεχωμένες, όσον αφορά στο ΕΕΠ, ιδίως τα ΚΕΔΔΥ, τα οποία και λειτουργούν, τα περισσότερα, αποκλειστικά με αναπληρωτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (65.000 μαθητικός πληθυσμός), όπου αυτή τη στιγμή υπηρετούν δώδεκα (12 !!!) άτομα ΕΕΠ, μόνιμοι υπάλληλοι (44 οργανικά κενά), εκ των οποίων ένας (1!!!) Ψυχολόγος και δυο άτομα Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με Υπομνήματά της προς την Υπουργό Παιδείας έχει διαμαρτυρηθεί έντονα και γι αυτήν την παράλειψη του ΥΠΔΒΜΘ και θα επιδιώξει με κάθε νόμιμο τρόπο να διορθωθεί αυτή η αβλεψία σύντομα, ώστε και το Ε.Ε.Π να προσλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο που προσλαμβάνονται και οι υπόλοιποι Εκπαιδευτικοί.




Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας





Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα