Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΥ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για την εισαγωγή των ΑμεΑ άνευ εξετάσεων με το σύστημα της ποσόστωσης 5% στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η όλη διαδικασία αλλάζει και η εισαγωγή δεν γίνεται με την κατάθεση των αιτήσεων δικαιολογητικών στις Γραμματείες των Σχολών αλλά με τη συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου.
Επίσης για τη διαδικασία οι υποψήφιοι θα πρέπει να φροντίσουν να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους, το οποίο θα εκδοθεί από τις ειδικές επταμελείς Επιτροπές, που έχουν οριστεί σε 14 νοσοκομεία της χώρας.

Για την έκδοση του πιστοποιητικού διαπίστωσης πάθησης οι υποψήφιοι υποβάλλουν στις σχετικές Επιτροπές :α) Σχετική αίτηση β) Ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο, οι οποίες φέρουν σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα και γ) φωτοααντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει στην κατοχή του γνωμάτευση ιατρού μέλους ΔΕΠ χωρίς σφραγίδα νοσοκομείου, θα απευθύνεται στο Νοσοκομείο, στο οποίο ανήκει ο ιατρός μέλος ΔΕΠ που έχει χορηγήσει τη βεβαίωση, για τη σφράγισή της, σύμφωνα με τα παραπάνω.

Το χρονικό διάστημα στο οποίο οι υποψήφιοι θα υποβάλουν στις Επιτροπές των ως άνω Νοσοκομείων τα αναφερόμενα δικαιολογητικά ορίζεται για φέτος από 4η Οκτωβρίου μέχρι και 20ή Οκτωβρίου 2010. Τα δικαιολογητικά αυτά μπορεί να υποβληθούν από τον ίδιο τον υποψήφιο ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του. Επίσης μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Μετά την απόκτηση του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5%, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο προτιμήσεων, εντός του μηνός Νοεμβρίου, στα Λύκεια. Η υποβολή των αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων θα γίνεται, προς εξυπηρέτηση των υποψηφίων, σε οποιοδήποτε Λύκειο. Στο τέλος Οκτωβρίου, με νεότερη ανακοίνωση, θα γνωστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων καθώς και η ημερομηνία ανάρτησης του εντύπου του μηχανογραφικού δελτίου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ που είναι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: 210-3442100 , 3442101, 3442099, 3442702.

Tο Δελτίο Τύπου και την Αίτηση της Επταμελούς Επιτροπής Πιστοποίησης Παθήσεων αναζητήστε το στα Δελτία Τύπου της νέας ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας http://www.minedu.gov .


Περισσότερες πληροφορίες στον Παγχιακό Σϋλλογο Ατόμων με Αναπηρία (τηλ. 22710 24194) και στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΜΕΑ www.esamea/gr/