Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Για την απίστευτη αθλιότητα της κυβέρνησης, που δεν δίστασε να χτυπήσει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, γονέων και μαθητών σήμερα 4/9 έξω από το Υπουργείο Παιδείας!!!

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, e-mail: poseepea@yahoo.gr

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

 

 

 

Α.Π.: 67

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2024

 

Για την απίστευτη αθλιότητα της κυβέρνησης, που δεν δίστασε να χτυπήσει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, γονέων και μαθητών σήμερα 4/9 έξω από το Υπουργείο Παιδείας!!!

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά στους συγκεντρωμένους, ανάμεσά τους και παιδιά, που διαμαρτύρονται για τη «σαρδελοποίηση» των μαθητών μέσα από τις συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων που προωθεί το υπουργείο.

 

Καταγγέλλουμε τη στάση της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ που αντί να δεχτεί τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ- ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και την ΑΣΓΜΕ, όπως ζητήσαμε, για να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας για τα πολύ σοβαρά ζητήματα του κλάδου (όπως η στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων, τα επικίνδυνα- ακατάλληλα και χωρίς ελέγχους κτήρια, οι ελλείψεις προσωπικού και απαραίτητων εργαλείων σε ΚΕΔΑΣΥ και σχολεία, οι μειώσεις και συμπτύξεις τμημάτων κ.ά.), μας πέταξε χημικά σε συγκέντρωση που μάλιστα βρίσκονταν πολλά παιδιά και μαθητές!!! Αντί να μας δεχτεί και να ακούσει μαζί με τους Περιφερειακούς Διευθυντές -που είχαν συνάντηση- , αντιθέτως μας ψεκάζει με χημικά, αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς και μας κοροϊδεύει λέγοντας ότι θα συναντηθούμε όταν ξεκινήσει η σχολική χρονιά! Δηλαδή όταν όλες οι αποφάσεις θα έχουν παρθεί, όταν τα ήδη τεράστια προβλήματα θα έχουν διογκωθεί!

 

Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου σε λαϊκούς ανθρώπους που μορφώνουν και υποστηρίζουν τους μαθητές, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με μισθό που εξανεμίζεται στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, που κοιμούνται σε σκηνές γιατί δεν βρίσκουν σπίτι εν έτη 2024, που καλούνται να δουλέψουν σε επικίνδυνα και ακατάλληλα κτίρια χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία και με ελάχιστο προσωπικό!!!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

 

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!




             Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γενική Γραμματέας

      Ιωάννης Φασουλάκης                                                                       Άννα Τζωρτζάτου