Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την εγκύκλιο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ στις 8/7/2024

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,

e-mail: poseepea@yahoo.gr

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Ανακοίνωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την εγκύκλιο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ στις 8/7/2024

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) καλεί όλα τα μέλη της να στηρίξουν την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο  Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής στο ΥΠΑΙΘΑ την Τετάρτη  17 Ιουλίου στις 12.00μ.μ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ  με έγγραφο του στις  8/7/2024 προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Περιφερειακούς Διευθυντές  Εκπαίδευσης και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης ζητά την επιβολή μέτρων και κυρώσεων εναντίον των συναδέλφων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π./ Ε.Β.Π., αλλά και των στελεχών εκπαίδευσης που δεν έχουν προχωρήσει στην διαδικασία της αξιολόγησης. Όλα αυτά συμβαίνουν με κλειστά σχολεία, με έλλειψη δημόσιας διαβούλευσης, με καταστρατήγηση του δικαιώματος των συναδέλφων να συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα μέλη Ε.Ε.Π./ Ε.Β.Π. στηρίχθηκαν τόσο με την απεργία- αποχή όσο και με τις στάσεις εργασίας κατά τη  διάρκεια της σχολικής χρονιάς από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και τους τοπικούς Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλεί:

-            Την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα.

-            Την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση καλώντας όλες τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών για το θέμα της αξιολόγησης και του τρόπου εφαρμογής της στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς/Ε.Ε.Π./ Ε.Β.Π.

-            Τους συναδέλφους Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ έξω από το ΥΠΑΙΘΑ.

Μόνο ενωμένοι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να προασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και τα δικαιώματα των παιδιών μας στα σχολεία Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης.  Η ενδυνάμωση των συλλόγων μας είναι η ενδυνάμωση της φωνής μας απέναντι σε πολιτικές και αποφάσεις που μας υπονομεύουν. Η πολυφωνία και η μαζική συμμετοχή είναι το όπλο μας απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική υποβάθμισης του Ελληνικού Δημοσίου Σχολείου.

                                                           Για το Δ.Σ.

                               Ο Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας

                    Ιωάννης Φασουλάκης                                      Άννα Τζωρτζάτου