Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για τη μη συμπερίληψη στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια και την Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, διάταξης για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και αίτημα για άμεση συνάντηση

 

                          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος  )

(Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,

e-mailposeepea@yahoo.gr

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

                                                                                               Α.Π.:12

Αθήνα,14.02.2024

Προς: Τον Υπουργό ΥΠΑΙΘΑ κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Κοιν : Υφυπουργός  ΥΠΑΙΘΑ κ. Ζέττα Μ.Μακρή

 

 

 

 

Θέμα: Διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για τη μη συμπερίληψη στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια και την Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, διάταξης για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και αίτημα για άμεση συνάντηση 

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να δηλώσουμε την έκπληξη μας και την απογοήτευση μας  διαβάζοντας  το νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια και την Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου , όπου διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε η διάταξη για τη σύσταση των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Μία εβδομάδα νωρίτερα είχαμε πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι η σύσταση των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ θα ανακοινώνονταν στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ενώ στην Αιτιολογική Έκθεση του ν/σ για τα Πανεπιστήμια υπάρχει η αιτιολογική έκθεση του Υπουργείου Παιδείας για την αναγκαιότητα σύστασης των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και ειδικότερα στο άρθρο 178, «Επιτυγχάνεται η πληρέστερη κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) και η αναβάθμιση της παρεχόμενης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.)», στο σχέδιο νόμου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ διάταξη για τις καινούριες οργανικές θέσεις.

Στην Φετινή σχολική χρονιά έχουμε 8877 προσλήψεις αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και οι οργανικές θέσεις είναι ελάχιστές έως και μηδενικές (ενδεικτικά αναφέρουμε τις μηδενικές οργανικές θέσεις ΕΒΠ, τις ελάχιστες οργανικές θέσεις στους κλάδους των σχολικών νοσηλευτών , των  Λογοθεραπευτών, στον κλάδο ΠΕ31 Εξειδικευμένου: α)Στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Τυφλών, β)στην Κινητικότητα, τον Προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των Τυφλών), αποτελούν θεωρούμε αυταπόδεικτα στοιχεία της αδήριτης ανάγκης για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ, αν θέλουμε να ομιλούμε για συμπερίληψη, για πρώιμη παρέμβαση και για σταθερές σχέσεις εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού με μαθητές και γονείς στα πλαίσια των δομών της Ειδικής Αγωγής.

Εξ άλλου, συνηγορούν στην αναγκαιότητα σύστασης νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ οι δημόσιες τοποθετήσεις εδώ και 2 χρόνια και της τ. Υπουργού ΠΑΙΘΑ κας Ν. Κεραμέως, περί χαρτογράφησης κενών για σύσταση νέων οργανικών και του τ. Γενικού Γραμματέα ΥΠΑΙΘΑ κου Α. Κόπτση για τις οργανικές του ΕΕΠ-ΕΒΠ, αλλά και προσφάτως της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ κας Ζ. Μακρή για επικείμενη σύσταση νέων οργανικών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

 

 

Θα θέλαμε άμεσα μια απάντηση για το πότε θα συσταθούν οι νέες οργανικές και εάν θα συμπεριληφθούν μετά το τέλος της διαβούλευσης.

Ακόμα ζητάμε άμεσα να συναντηθούμε με τον Υπουργό Υ.ΠΑΙ.Θ κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αναμένουμε την θετική  απάντηση  σας για το αίτημα μας και είμαστε στη διάθεση σας.

                                                         ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ 
                                          Πρόεδρος              Γενικός Γραμματέας 
                            Χρήστος Βουλιώτης           Σεραφείμ (Μάκης) Λάππας