Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΣΕΕΠΕΑ : Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος  )

(Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,

e-mail: poseepea@yahoo.gr                                                                             ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr                                                 

                                                                                       Α.Π.:47

Ημερομηνία :20.09.2023

  ΠΡΟΣ: Τα μέλη της

ΚΟΙΝ:Περιφερειακούς Συλλόγους

 

Θέμα: Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία την

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν μπορεί την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται, να είναι έννοια της κυβέρνησης η ψήφιση νόμου για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στην φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας μέσα από την ενσωμάτωση της Οδηγίας της ΕΕ 2019/1152, αποτελεί ακόμη ένα βήμα της κυβέρνησης στην πλήρη απορρύθμιση της εργασίας, την  κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως το 8ωρο και το πενθήμερο, την  πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας και την ποινικοποίηση  των εργατικών κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα:

 

·         Καταργεί το πενθήμερο και  δίνει τη δυνατότητα σε εργοδότες να απασχολούν και 6η ημέρα τους υπάρχοντες εργαζόμενους, αντί να προχωρούν σε  προσλήψεις προσωπικού.

·         Δίνει τη δυνατότητα για εφαρμογή συστήματος ευέλικτης διευθέτησης του χρόνου εργασίας   με βάση  ατομική  συμφωνία εργοδότη – εργαζόμενου, καταργώντας ακόμα και την προϋπόθεση του νόμου Χατζηδάκη για  αίτημα του εργαζόμενου. Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι θα είναι εντελώς απροστάτευτοι σε κάθε απαίτηση του εργοδότη, ο οποίος  με απειλή την απόλυση θα  καθιερώνει 10ωρα χωρίς αμοιβή στις περιόδους φόρτου εργασίας.

·         Εισάγει για πρώτη φορά τις συμβάσεις «κατά παραγγελία», που αποτελούν συμβάσεις ακραίας εργασιακής επισφάλειας και καταχρηστικών πρακτικών εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τον βιοπορισμό τους  τίθενται σε εργασιακή ετοιμότητα για όποτε και όσο τους χρειάζεται η επιχείρηση.

·         Δίνει τη δυνατότητα για παράλληλη απασχόληση μέχρι 13 ώρες την ημέρα, με πλήρη εξουθένωση των εργαζομένων και ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους (αλλά και την ασφάλεια όσων σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους), προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών και τους χαμηλούς μισθούς.

·         Συμπληρώνει το νόμο Χατζηδάκη επιδιώκοντας να περιορίσει ακόμα περισσότερο την άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση. Στο όνομα της «προστασίας της εργασίας» ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας απειλώντας τους απεργούς με ποινές φυλάκισης και τεράστια πρόστιμα, ακόμα και όταν η απεργία έχει προκηρυχθεί νόμιμα.

 

Μας φέρνουν ως δεδομένο και φυσιολογικό ότι είναι «κανονικότητα» για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να μην έχουν συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, να μην γνωρίζουν αν και για πόσες ώρες θα τους καλέσει για δουλειά ο κάθε εργοδότης.

«Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας».

·         Για να φέρουμε στο προσκήνιο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να κατοχυρώνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα.

·         Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.

·         Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 

 

 

Διεκδικούμε:

·         Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε ΕΕΠ-ΕΒΠ, εκπαιδευτικούς

·         Σύσταση νέων οργανικών θέσεων

·         Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία

·         Μόνιμοι διορισμοί

·         Αυξήσεις 20% στους μισθούς

·         Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού

 

Όλοι στον αγώνα απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

Όλοι στις κατά τόπους συγκεντρώσεις!


                                   ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. 

                    Πρόεδρος                Γενικός Γραμματέας

         Χρήστος Βουλιώτης        Σεραφείμ (Μάκης ) Λάππας