Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο τύπου για συνάντηση του Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με βουλευτή του ΚΚΕ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος)

(Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας )

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,

e-mail: poseepea@yahoo.gr                                                                             ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr                                                  

                                                                                                                             Α.Π.:67                                                               

                                                                               Ημερομηνία: Αθήνα , 10.02.2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 9/2/2023, διαδικτυακή συνάντηση των μελών του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ(Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) με βουλευτή του κο Δελή Γιάννη. Εκ μέρους του ΔΣ στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Βουλιώτης Χρήστος, ο αντιπρόεδρος Γκούθας Γιάννης, ο γενικός γραμματέας Λάππας Μάκης, η ταμίας Βαρνά Γωγώ και τα μέλη Τσαγρή Λένα και Καστρίτη Σεμίνα.

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ευχαριστεί το ΚΚΕ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συζήτηση με το βουλευτή του Κόμματος κο Δελή Γιάννη. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΔΣ να ζητήσει συναντήσεις με όλα τα Κόμματα της Βουλής για τη ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου στην περίοδο που διανύουμε και το ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης.

Από την πλευρά της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, τέθηκαν ζητήματα τόσο σε σχέση με τις ελλείψεις σε υποδομές, κτήρια και την κακή ως ανύπαρκτη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, όσο και σε σχέση με τις ελλείψεις σε ΕΕΠ και ΕΒΠ, που στην πλειοψηφία του αποτελείται από αναπληρωτές και με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται για τους μαθητές, το έργο των εργαζόμενων και την οικογένεια. Αναδείχτηκαν επιπλέον, προβλήματα που σχετίζονται με το ωράριο, το καθηκοντολόγιο του ΕΕΠ και ΕΒΠ και την ανάγκη προς αποσαφήνιση αυτών. Ακόμη, διευκρινίστηκαν ελλείψεις σε εργαλεία(Πχ ψυχομετρικά εργαλεία, απαραίτητα για τους εργαζόμενους των ΚΕΔΑΣΥ), εξοπλισμό(πχ φαρμακευτικό και χώρους σε σχολεία) και τα τεράστια προβλήματα σε Ειδικά Σχολεία σε όλες τις βαθμίδες σε πολλές περιοχές της χώρας (όπως πχ ΕΕΕΕΚ Κορδελιού κ.ά) που δημιουργούνται λόγω μειωμένου προσωπικού και επικινδύνων κτηρίων. Τέλος, ο κος Δελής ενημερώθηκε για το ζήτημα των απορριφθέντων συναδέλφων από το ΕΒΠ στους πίνακες του ΑΣΕΠ στην 1ΕΑ/2022.

Ωστόσο, τέθηκαν και οι θέσεις-προτάσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για όλα τα σχετικά ζητήματα όσο και η πρόταση για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων για μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ. Τέτοιες προτάσεις είναι οι αυξήσεις στους μισθούς και το επίδομα για όσους εργάζονται στην Ειδική Αγωγή, για τα ενοίκια των αναπληρωτών, οι μονιμοποιήσεις όλων των αναπληρωτών, αυξήσεις στις σχολικές επιτροπές, εξασφάλιση χώρων και υποδομών και ανέγερση νέων κτηρίων ή λειτουργία των ήδη συστημένων σχολείων.

Ο κος Δελής άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα και εξέφρασε την πρόθεση και το ενδιαφέρον του κόμματος να συνομιλεί και να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας για όσα θέματα προκύπτουν και ήδη υπάρχουν. Ζήτησε την καταγραφή των προβλημάτων για πιο εύκολη και έγκαιρη παρέμβαση του κόμματος και με τη μορφή ερωτήσεων και με τη μορφή τοποθετήσεων για τα φλέγοντα ζητήματα και δεσμεύτηκε για την ανάδειξή τους. Ο ίδιος ως εκπαιδευτικός χρόνια, μετέφερε την εμπειρία του και έδωσε έμφαση στην πάλη που πρέπει να δοθεί ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, η οποία αποτελεί όπλο προκειμένου να χειραγωγηθούν όσοι αντιδρούν και να κατευνάσουν το κίνημα καθώς και το γεγονός ότι θέλουν να μετατρέψουν τα σχολεία σε αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες. Ανέφερε, ακόμη, την τροπολογία νόμου που θα καταθέσει το ΚΚΕ στις 13/2/2023 στη Βουλή για τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων. Τέλος, τόνισε τη σημασία για τους συνεχόμενους και διαρκείς αγώνες που πρέπει να δίνονται από τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία με μαζικούς όρους, καθώς οι  οποίες κατακτήσεις κερδίζονται με αγώνες με βάση τις ανάγκες μας και χωρίς σωτήρες.

                                         ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

                   Πρόεδρος                       Γενικός Γραμματέας.

             Χρήστος Βουλιώτης         Σεραφείμ |(ΜάκηςΛάππας