Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΣΕΕΠΕΑ : ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΜΕΝΤΟΡΕΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ


 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλίωτης - Πρόεδρος )

(Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα,

e-mail: poseepea@yahoo.gr                                                                   ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr      

                                                                  Α.Π.:38

                                                                 Ημερομηνία: Αθήνα , 21.09.2022

                                                     ΠΡΟΣ:

                                             - Τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ –ΕΒΠ


Θέμα: «Υπουργικές Αποφάσεις για ενδοσχολικούς συντονιστές και

μέντορες. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε πλήρη διάσταση με τις

ανάγκες της εκπαίδευσης επιλέγει να μετακυλήσει όλες τις ευθύνες της

στους εκπαιδευτικούς».

 

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΜΕΝΤΟΡΕΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στα σχολεία, εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό  και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια με τα σχέδια της για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση.

Παρά το γεγονός πως εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ, γονείς και μαθητές βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για τις διατάξεις που σχετίζονται με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, οι τελευταίοι εξακολουθούν επίμονα να εφαρμόσουν στην πράξη την αξιολόγηση με νέες πτυχές του νόμου.

 Οι αντιεκπαιδευτικοί αυτοί νόμοι για μέντορες και συμβούλους που γίνεται συζήτηση στους συλλόγους διδασκόντων, μόνο στόχο την αναβάθμιση του σημερινού σχολείου δεν έχει. Αντίθετα, σκοπό έχουν την υποβάθμιση του συλλόγου διδασκόντων και την λήψη αποφάσεων από λίγους ,την ενίσχυση της ατομικής αξιολόγησης στο όνομα του ελέγχου και της καθοδήγησης των εκπαιδευτικών, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ενίσχυση του κλίματος φόβου και τρομοκρατίας, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες. Στα ίδια πλαίσια κυμαίνεται και η «ιδέα» του Υπουργείου για δημιουργία εκπαιδευτικών ομίλων, σε απογευματινές ώρες εκτός διδακτικού ωραρίου όπως και ο ηλεκτρονικός φάκελος, που έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά από αντιλαïκά μέτρα, και το βαρέλι δεν έχει πάτο, όπως φαίνεται, από τις διαθέσεις της κυβέρνησης.

Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ομόφωνα αποφάσισε να κηρύξει απεργία- αποχή, για τις Υπουργικές Αποφάσεις για μέντορες και συντονιστές, καλούμε τους συναδέλφους να μην τις εφαρμόσουν  και τους καλύπτουμε και τους στηρίζουμε πλήρως.

Καλούμε:

·         Όλα τα σωματεία να πάρουν μέτρα για την υλοποίηση της απόφασης

για την απεργία – αποχή .

·         Τους συναδέλφους  ΕΕΠ- ΕΒΠ -μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων να δηλώσουν, πριν την έναρξη της διαδικασίας της συνεδρίασης, ότι  συμμετέχουν στην απεργία-αποχή,

Τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί οργανωμένα , συλλογικά , μαζικά και μαχητικά !

Για την οργάνωση της απεργίας – αποχής σας στέλνουμε τη δήλωση συμμετοχής που θα πρέπει να υπογράψουν οι συνάδελφοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού.

                                       Εκ του Δ.Σ.

            Πρόεδρος                               Γενικός Γραμματέας 

    Χρήστος Βουλιώτης                Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας

       






Δήλωση

Σήμερα, ________________2022, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού του ______ _______________, δηλώνουμε δια της παρούσας, ότι συμμετέχουμε στην προκηρυχθείσα εκ μέρους της ΠΟΣΕΕΠΕΑ από 21.09.2022 απεργία – αποχή. Συγκεκριμένα, δυνάμει της ως άνω προκηρυχθείσας απεργίας, απέχουμε:

(α) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102913/ΓΔ4 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Ενδοσχολικών Συντονιστών (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει από την ως άνω Υπουργική Απόφαση.

(β) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Παιδαγωγικών Συμβούλων - Μεντόρων (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει με την ως άνω Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Η συμμετοχή μας στην εν λόγω απεργία αποτελεί νόμιμο δικαίωμα μας, που απορρέει από την συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία κάθε εργαζόμενου.

Το ΕΕΠ-ΕΒΠ του …………………………………………………………………