Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Η θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Αθήνα, 02/06/2022

                                                                                                           Αρ. Πρωτ.: 15

                                                                                                                      Προς:

- Υπουργό Παιδείας κα. Ν. Κεραμέως 

- Την Υφυπουργό Υ.ΠΑΙ.Θ κα. Ζέττα Μακρή

- Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ, κ. Α. Κόπτση


Θέμα: «Η θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ».

Αξιότιμες κα. Υπουργέ,  κα. Υφυπουργέ,

Αξιότιμε κ. Γενικέ γραμματέα,

Σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π., καλύπτει συνδικαλιστικά το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. που υπηρετεί με μόνιμο διορισμό ή ως αναπληρωτές στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση καθώς και στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ..

Αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους κλάδους του ΕΕΠ-ΕΒΠ δημιούργησαν δημοσιεύματα στον τύπο αλλά και διαρροές εκ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, σχετικά με την εξέταση νέου συστήματος διορισμών που θα περιλαμβάνει γραπτό διαγωνισμό.

Ο γραπτός διαγωνισμός αποτελεί ένα αντιεπιστημονικό εργαλείο που δεν αποδεικνύει τίποτα και θα έχει μόνο αρνητικές συνέπειες για όλους/-ες τους/-ες υποψηφίους/-ες. Πρόκειται για μια ψυχοφθόρα, χρονοβόρα και οικονομικά επιζήμια διαδικασία στην οποία, ως Ομοσπονδία, είμαστε κάθετα αντίθετοι!

Κρίνουμε ως απαράδεκτη τη συχνή αλλαγή κριτηρίων, την οποία αντιμετωπίζουμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όπου κάθε φορά ανατρέπουν τις σταθερές της ζωής των εργαζομένων και τις προσπάθειες προγραμματισμού, καθώς συνεχώς ζητούνται νέα και πολύ συχνά μη σχετικά προσόντα με την εργασία μας.

Είμαστε υπέρ ενός συστήματος διορισμών που θα περιλαμβάνει αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια με σαφή πρόταξη της εργασιακής εμπειρίας και του πτυχίου.  

Καλούμε την πολιτική ηγεσία σε διάλογο σε περίπτωση αλλαγών στο σύστημα διορισμού και αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας.