Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (WEBINAR): «Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (WEBINAR)

«Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)  στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) και το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.), διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, ώρες: 11:00 - 14:00, με τίτλο: «Οδηγός Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση».

Βασικοί στόχοι του είναι:

·         Ανάδειξη,  του ρόλου και του έργου του ΕΒΠ στην Ειδική και στη Γενική Εκπαίδευση.

·         Ανάδειξη, της συμβολής του ΕΒΠ στη συμπερίληψη των ωφελούμενων μαθητών/-τριων και στην ανάπτυξη της αυτονομίας τους

·         Προβλήματα που συναντάμε στο πεδίο και σχετικές προτάσεις.

·         Η αναγκαιότητα δημιουργίας πρωτοκόλλου εργασίας για το ΕΒΠ από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Στο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του Οδηγού της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση. Ο οδηγός αποτελεί συλλογικό έργο της Ομάδας Εργασίας – επιτροπής της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., η οποία αποτελείται από ΕΒΠ εκπροσώπους των Περιφερειακών Συλλόγων ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Η συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Tο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) θα προβάλλεται ταυτόχρονα σε livestreaming από τη Σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) στο Facebook: https://www.facebook.com/poseepea/


Η ανάρτηση από πλευράς ΙΜΕΓΕΕ στην οποία περιέχεται το αναλυτικό πρόγραμμα του webinar:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (WEBINAR) «Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση»