Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε δράσεις για την 8η Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Αθήνα, 28/02/2021

 Αρ. πρωτ. 14

Προς:

- Τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ -ΕΒΠ


Κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε δράσεις για την 8η Μαρτίου:

 Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η 8η Μαρτίου 2021, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες παγκοσμίως, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, είναι ανάγκη να αποτελέσει ημέρα αγώνα και απεργίας. 

Συγκεκριμένα στην χώρα μας:

Η ανάγκη δημιουργίας υπηρεσιών πρόληψης και άμεσης παρέμβασης σε περιπτώσεις σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης εντός των δομών του ΥΠΑΙΘ, στελεχωμένες με το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό.

Η ανάγκη για άμεση εφαρμογή όλων των αδειών που ισχύουν για τους μόνιμους να ισχύουν και για τους αναπληρωτές και αφορούν την προστασία της μητρότητας και όλες τις άδειες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, καθώς και η ισότιμη εφαρμογή τους και για δύο φύλα.

H ανάγκη για εισαγωγή προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από την προσχολική ηλικία.

Οι διακρίσεις σε βάρος γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+, σε όλους τους τομείς της ζωής,

Οι ανυπολόγιστες επιπτώσεις της πανδημίας σε οικονομικό, κοινωνικό, ψυχολογικό επίπεδο και η ταυτόχρονη αύξηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Η κατώτατη θέση της Ελλάδας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας φύλων.

Οι αποκαλύψεις μέσω του ελληνικού #metoo, η ανάγκη για καθολική στήριξη στις επιζήσασες και τους επιζήσαντες και η άμεση ανάγκη εξάλειψης των φαινομένων.

Η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Η οπισθοδρομική απόπειρα μεταρρύθμισης του οικογενειακού δικαίου.

Οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, γυναικών και ανδρών, καθώς και των προσφυγόπουλων, καθιστούν απαραίτητο το κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση και απεργία, απαιτώντας την ισότητα και την εξάλειψη της βίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά καλούμε τους πρωτοβάθμιους συνδικαλιστικούς συλλόγους να προβούν σε συμβολική απεργιακή κινητοποίηση την 8η Μαρτίου 2021. 

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 3 πρώτες του απογευματινού - ολοημέρου), προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι ΕΕΠ- ΕΒΠ τη Δευτέρα 8 του Μαρτίου 2021 και σε συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα.