Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε σχέση με την Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που αφορά στις άδειες ανατροφής για τις νεοδιοριζόμενες συναδέλφους



Λαμία, 25/08/2020
                                                            Αρ. Πρωτ.: 219

Προς: Τα μέλη μας
               Κοινοποίηση: ΠΟΣΕΕΠΕΑ



ΘΕΜΑ: "Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε σχέση με την Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που αφορά στις άδειες ανατροφής για τις νεοδιοριζόμενες συναδέλφους"



Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ με την παρούσα ανακοίνωσή του  διαμαρτύρεται προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σε σχέση με την υπ’αριθμ πρωτ: 108357/Ε3 της 21 – 8 – 2020 Εγκύκλιο, όπου επιχειρείται να περικοπεί η εννεάμηνη άδεια ανατροφής σε δεκάδες συναδέλφισσες  νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, που έχουν τέκνα κάτω των τεσσάρων ετών.

          Θεωρούμε ως άδικη την έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου απέναντι σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, που επί σειρά ετών έχουν υπηρετήσει με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια ως αναπληρώτριες τη δημόσια εκπαίδευση ακόμα και σε περιοχές πολύ μακρινές από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.  

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αναθεωρήσει την παραπάνω εγκύκλιο με την υποβολή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, που θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης χορήγησης εννεάμηνης άδειας ανατροφής σε όλες τις νεοδιοριζόμενες συναδέρφους, δίχως προϋποθέσεις και μαθηματικούς τύπους, προστατεύοντας εν τοις πράγμασι το θεμελιώδες δικαίωμα της μητρότητας.